Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

Πώς να κάνεις μια εκπομπή από ενδιαφέρουσα, γελοία…

Κύριε Χαρδαβέλα, θα μας ξεκαθαρίσετε τελικά ποιο ήταν το θέμα της εκπομπής σας? Γιατί αν ήταν η «φιλοσοφική» αναζήτηση της έννοιας του Σατανισμού άκρη δεν βγάλαμε, αντιθέτως… ήταν μήπως η σχέση του με τη μουσική? Πάλι σε λάθος διαστάσεις κινηθήκαμε… Μπερδέψαμε στη μέση και τον παγανισμό , τον αγνωστικισμό και την άποψη της κας Τζανη και κάναμε αχταρμά…
Ο τίτλος της εκπομπής σας ήταν: Οι "Πύλες του Ανεξήγητου" ρίχνουν φως στα σκοτεινά μονοπάτια του Σατανισμού! Ποιο φως ρίξατε εν τέλει για να καταλάβω… Ποιός από εσάς που κάνατε την εκπομπή αυτή έψαξε σοβαρά το θέμα Σατανισμός; Που οφείλετε η προχειρότητα αντιμετώπισης του θέματος και η περίεργη επιλογή μερικών εκ των καλεσμένων που φιλοξενήσατε. Ακριβώς τα ίδια έχω παρατηρήσει και σε άλλες σας εκπομπές με άλλη θεματολογία. Σε πολλές των περιπτώσεων χειρίζεσται τους καλεσμένους σας ως γλάστρες ακόμα και όταν ορισμένοι εξ αυτών έχουν άποψη να πουν. Αυτές βέβαια ειναι προσωπικές εκτιμήσεις και όχι μομφές κανενός ειδους...


Για τον Σατανισμό λοιπόν δεν ακούστηκε μία εμπεριστατωμένη άποψη για το τι ακριβώς εκπροσωπεί. Ο σατανισμός τύπου Lavei κλείνει προς τον αθεϊσμό (άλλο και τούτο θα μπορούσαν να είναι απλά Άθεοι), ενώ οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν ξεκαθαρίσει επακριβώς το τι πρεσβεύουν και τις λατρείες τους? Ειπώθηκε πως ο Σατανισμός προήλθε από τις Σκανδιναβικές χώρες ( λόγω Παγανισμού μάλλον που είναι τελείως άσχετοι μεταξύ τους) και την Αρχαιοελληνική Λατρεία χωρίς κάποιος να αναφερθεί στο τι είναι και τι πρεσβεύει το μυθολογικό Σκανδιναβικό Πάνθεο και η Αρχαιοελληνική Λατρεία, έλεος… Ο Σατανισμός ως είδος "θρησκείας" φαίνεται να γεννιέται στην Αμερική.
Εμπεριστατωμένη ανάλυση των μυστηρίων του δεν έγινε, με καλεσμένους στην εκπομπή σας ανθρώπους που κατά την ταπεινή μου άποψη και με βάση τον τρόπο που τους χειριστήκατε την έκαναν να φαίνεται γελοία…

Το θέμα καλύφθηκε επιεικώς ανεπαρκέστατα και αναλώθηκε στη σχέση σατανισμού-μουσικής, η οποία ούτε και αυτή αναλύθηκε επαρκώς. Πολλοί από εμάς άκουγαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ή συνεχίζουν να ακούν τη συγκεκριμένη μουσική, αλλά δεν έγιναν σατανιστές. Γιατί πρέπει να ''''αμαυρώνεται'''' ένα είδος μουσικής επειδή συμβαίνουν διάφορα μεμονωμένα περιστατικά? Σωστά ακούστηκε κάποια στιγμή και μάλλον ήταν το μόνο σωστό ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η μουσική αυτή είναι δημοφιλής στους νέους, οι οποίοι εναντιώνονται και καλά κάνουν, στο κατεστημένο, την κοινωνία, την οικογένεια. Εδω όμως είναι η παγίδα που δε βλέπουν γιατί αμφισβητώντας, απορρίπτοντας και αμαυρώνοντας ότι θεωρείτε δεδόμενο, χωρίς στην ουσία να έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο να το κάνουν, γίνονται βορά στα χέρια των άθλιων νεοταξιτών που λανσάρουν τη μαζοποιημένη κουλτούρα της οποίας γίνονται κοινωνοί.

Με την ίδια λογική χειριστήκατε και τα του χριστιανισμού, που για κάθε κολάσιμη πράξη οποιουδήποτε χριστιανού- ιερέα χαρακτηρίζουμε ένα ολόκληρο δόγμα... Το γεγονός πως η εκκλησία και οι λειτουργοί της προκαλούν μερικές φορές το κοινό αίσθημα με τις άθλιες πράξεις τους δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την Πίστη προς τα δόγματα και δεν αναζητήσατε καθόλου τη βαθύτερη αιτία που οι Σατανιστές-γνώστες και όχι τα τυπάκια τύπου Έρεβους, αντιμάχονται συγκεκριμένα την Ορθοδοξία και το Σταυρό παρά αναλωθήκαμε στις επιφανειακές παπαρολογίες του μαλλιά αστοιχείωτου.
Καλέσατε ένα νέο με οργή που ξεκάθαρα του λείπει η άποψη αλλά το βασικότερο του λείπει ο σεβασμός. Ειρωνευόταν και διέκοπτε ασύστολα. Έπρεπε να τον ρωτήσετε το λόγο που μισεί ειδικά το χριστιανισμό και γιατί με αυτό το δόγμα έχει τεράστιο μένος . Γιατί ο ίδιος δεν μας είπε ότι αυτός και οι περισσότεροι που αποδέχονται τη πίστη προς το σατανισμό μάλλον για καθαρά εμπορικούς λόγους το κάνουν παρά για οτιδήποτε άλλο "αστείο" που ακούστηκε από τις συνεντεύξεις διαφόρων απίθανων τύπων που παρακολουθήσαμε! Του επιτρέψατε να λέει ασυναρτησίες άσχετες με το θέμα της εκπομπής σας και καταλήξαμε στο τι παίρνουν οι παπάδες... ενώ για το μεγάλο μαγαζάκι και τις κτηνωδίες του Σατανισμού κουβέντα.

Καλέσατε ένα παππούλη που εσείς γνωρίζοντας πολύ καλά τα επικοινωνιακά τρικ με τα τόσα χρόνια εμπειρίας σας στο χώρο, θα φαινόταν ιδίως στην νέα γενιά από άλλη εποχή. Όσο και να προσπάθησε ο ίδιος να αντιμετωπίσει τις ειρωνείες αυτού του νευρωτικού (με βάση τον τρόπο που μίλαγε) του Έρεβους (τις οποίες ανεχτήκατε και που μάλλον πολύ κατηχητικό θα τον έστελναν μικρό) θα ήταν αδύνατο (και το γνωρίζατε εξ αρχής αυτό) να επικοινωνήσει με τη νέα γενιά. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι κυρίως νεότεροι σε ηλικία, γνώστες των πραγμάτων, από την πλευρά της εκκλησίας που θα μπορούσατε να καλέσετε αλλά και γνώστες του σατανισμού ώστε να υπάρξει πραγματικά γόνιμος διάλογος. Η λατρεία του αντιθέτου, τα εγκλήματα των χριστιανών που κανείς σώφρων τα αμφισβητεί, η επιβολή δογμάτων με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν θεωρώ ότι κατέληξαν σε μια ανούσια και ακατάσχετη φλυαρία του τίποτα.

Το υπερβατικό είναι κυρίαρχος παράγοντας παραγωγής πολιτισμού και σκέψης και η δομή όλων των κοινωνιών έως σήμερα ανάγεται στην μεταφυσική και στην υπέρβαση του μηδενός και του όλου. Είναι κουτό να αναζητούμε το Ανεξήγητο σε ανεπαρκείς τηλεοπτικές εκπομπές ειδικά όταν οδεύουμε μέσα στις σκοτεινές πύλες της άγνοιας και ο πυρσός μας έχει σβήσει …

Related Posts :13 σχόλια:

ελιτσα είπε...

Να σου πώ εγώ πως ένας δημοσιογράφος γίνεται γελοίος και τσουτσέκι; Ξεπουλάει τα πιστεύω του..άν έχει βέβαια..

WishmasteR είπε...

Άν έχει όντως...

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
ηξερα πως θα γραψεις για το θεμα κ το περιμενα..
την ειδα κ εγω την εκπομπη..

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ τοσο ο χαρβαδελλας οσο και η εκπομπη του..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο χαρβαδελλας καλει γνωστους κ φιλους και συνηθως ειναι ατομα αναμφιβολου αξιοπιστιας αλλα κ στερουμενα σοβαροτητας..

αυτος ο μαλλιας που ΟΥΡΛΙΑΖΕ Κ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ οτνα μιλουσε ο παπας με εξοργισε..ΑΝΕΤΑ αν ημουν στο πανελ θα τον ειχα πατησει κατω..θα του ειχα δωσει να φαει τα δοντια του..

ειμαι προθυμος και μαρεσει να συνομιλω με καθε ειδους ανθρωπο,...απο αγδοματιστους μεχρι δογματικους αλλα δεν αντεχω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την ειρωνια και την προσβολη..ΟΚ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ,ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΟΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ,γιατι ειρωνευεσαι τους πιστους?

τον χαρβαδελλα τον βλεπω απο την πρωτη του εκπομπη(στις πυλες του ανεξηγητου)..Η ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ..το ιδιο ελεγε κ το 90% οσων εγραφαν στο φορουμ του σαιτ της εκπομπης

WishmasteR είπε...

φίλε la place συμφωνώ απόλυτα με όσα λές και εγώ σε κάποια φάση είχα τσαντιστεί τόσο πολύ με τον μπαγλαμά που παρακάλαγα να ήμουν εκεί να του κάνω τη μάπα μπλε μαρέ... Μιλάμε αυτός κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους "σατανιστές"...

mariposa είπε...

περασα για μια καλημερα...

ΟΧΙΑ είπε...

Πρέπει να παραδεχθώ ότι η υπομονή σου έχει απίστευτα όρια. Το παρακολούθησες μέχρι τέλους;

WishmasteR είπε...

καλημέρα mariposa, καλημέρα οχια... τι να σου πω απο υπομονή άλλο τίποτα... ναι το είδα σχεδόν έως το τέλος

WishmasteR είπε...

la place περιμένω τα σχόλια σου μετά την χτεσινή εκπομπή του Χαρδαβέλα στον Αθέατο κόσμο. Μιλαμε ο τύπος τελικά ειναι όπου αρπάξουμε... Τώρα το πως συνδέονται γενονότα πριν 65 χρόνια με το σήμερα δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή αν ο παππους σου ήταν ναζι είσαι και εσύ οπωσδήποτε και φταις κιόλας. Δε κοιτάμε τους δικούς μας τους αρχιπροδότες πολιτικάντηδες. Ρε θα τρελλαθούμε. Απλά άθλιος και τραγικός.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και το νιμού χτενίζεται... Τα πάντα κάνουν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο απο τον αγωνά και τα άθλια αντιεργατικά μέτρα που περνάει συνεχώς το Μπατσόκ...

tiktos είπε...

για να μην πεις ότι δεν σου τα είπα,αλλά μωρέ αδερφάκι μου υπομονή που την έχεις.
δεν έβλεπες καλύτερα μπόλεκ και λόλεκ

Laplace είπε...

Kαλημερα φιλε
καρα-συμφωνω
εξεπλάγην με την αντιμετωπιση του θεματος που προεκυψε με το focus..
και να φανταστεις στο ραδιοφωνο λεει σνεχως οτι 'ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΈΝΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ'..

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ

Τον συμπαθω πολυ αλλα ειναι αρκετα λαικστης και πιο πασοκος απο οτι του επιτρεπει η δεοντολογια της δημοσιογραφιας..Θα πρεπει να το παρει αλλιως γιατι θα χασει και τους λιγους που τον συμπαθουσαν

WishmasteR είπε...

φίλε τίκτο καλό... μπόλεκ και λόλεκ ε... μωρέ καλύτερα θα ταν θα ειχα γλιτώσει και τα νεύρα.

φιλαράκι la place πέφτω απο τα σύννεφα αλλά να σου πώ καταλαβαίνω έτσι και το σκοπό. Δεν πιανω το συγκεκριμένο ραδιοφωνο Σαντορίνη και φυσικά δε μπαίνω στη διαδιακασία να ακούσω μέσω ιστού, σε πιστευω και καταλαβαίνεις οτι χτές τέτοιο αφιέρωμα ουτε ο ΕΑΜ. Μιλάμε παραμονες της 28ης Οκτωβρίου δεν εχω δει ποτέ μου τέτοια εκπομπή.

Αυτό που με εξοργίζει είναι οτι στην ουσία όπως λες και εσύ σαν υπαλληλάκια λειτουργούν όλοι. ξέρουμε τι κρύβεται απο πίσω και ποιοι πόλοι τους κατευθύνουν. Ας μη μας περνάνε για ηλίθιους όμως. Ο πόλεμος δολλαρίου - ευρω και γενικά ο ρόλος μας άλλοτε ως στηλοβάτης άλλοτε ως δούρειος ίππος ανάλογα με τα κέφια του νταβατζή που δυστυχώς δεν έχουμε έναν...

τάκης τυρταίος είπε...

Τελικά οι εκάστοτε
πάντα επιστρατεύουν την τέταρτη
εξουσία για να μας πείσουν.
Για τον συγκεκριμένο δεν έχω
άσχημα λόγια αλλά όντως ήταν απαράδεκτη η εκπομπή σε σχέση με παλαιότερες.Πόσο δύσκολο να κρατάς τελικά κάποιο επίπεδο ενώ έχεις την αποδοχή του κόσμου.

WishmasteR είπε...

γεια σου φίλε Τάκη, νομίζω οτι ειδικά τον τελευταίο καιρό οι εκπομπές του έχουν χάσει το πολύ σημαντικό δομικό στοιχείο της ενδελεχούς έρευνας και της πανοπτικής προσεγγισης. όλο βιντεκια που αναμασούν τα ίδια και τα ιδια και διάλογος μηδενικός απο τους εκάστοτε καλεσμένους ίσως γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο διάλογο ο παρουσιαστής.
Σε πολλές των περιπτώσεων δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτυξουν τη σκέψη τους. Δεν γίνεται για παράδειγμα να μην αφιερώσεις στο Φουράκη μια εκπομπή και να τον έχεις στο πανελ για να πει 2 λέξεις. Όσο και να ακούγεται ακαταλλαβίστικος και να υποστηρίζει θεωρίες και συνομωσίες που δεν εφάπτονται με τη κοινή λογική έχει κάτι διαφορετικό να πεί που μπορεί να δώσει τροφή για αναζήτηση.
Δεν είναι τυχαίο επίσης οτι ο Πάλμος τα έχει σπάσει με το Χαρδαβέλλα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...