Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010

Ιχώρ , το οξύ φλέγμα της γνώσης...


«Σαν θεοί ζούσαν (οι άνθρωποι) έχοντας ανέγνοιαστη ψυχή χωρίς ολότελα κόπους και πόνο κι ούτε τα φοβερά γεράματα ήταν επάνω τους και πάντα ίδιοι στα πόδια και στα χέρια χαίρονταν στα συμπόσια έξω απ’ όλα τα κακά και πέθαιναν σα δαμασμένοι από τον ύπνο» («Έργα και Ημέραι», 112-117).
Σας θυμίζει κάτι αυτό?

Εδώ κατά καιρούς έχουμε μιλήσει για τους νεφελίμ από τις αναφορές στη ΠΔ και τα γραπτά των αρχαίων Σουμέριων ( οι οποίοι ήταν δούλοι των νεφελιμ - οι νεφελιμ το έπαιζαν θεοί ή λατρεύτηκαν ως θεοί), για τους γίγαντες , για την αρχαία ελληνική μυθιστορία...

Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν έχω μελετήσει σε μεγάλο βαθμό τις θρησκείες κ κατέληξα στην ορθοδοξία.

Θέλω με στόμφο να πω απέναντι σε αυτούς που θεωρούν συνωμοσίες την μυθολογία και την μυθιστορία  ότι δε μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζουν ότι οι πρόγονοι μας κ γενικά όλοι οι λαοί τότε ήταν ηλίθιοι και τρελοί! Πως, τόσο απλοϊκά και αβασάνιστα θεωρούν ότι ο δυτικός ορθολογισμός είναι η απάντηση σε κάθε ερώτημα, πως τόσο εύκολα και άκριτα δέχονται τις παραδοχές τις καθεστώσας επιστήμης.


Γιατί λοιπόν οι αρχαίοι αιγύπτιοι έφτιαχναν τόσα αγάλματα για κάποιους που είχαν πρόσωπα με τη μορφή τσακαλιού, πουλιού κλπ με ανθρώπινα σώματα? Είναι δυνατόν οι αρχαίοι Έλληνες τόσο μορφωμένοι να πιστεύουν σε 12 ανύπαρκτους θεούς? Γιατί? Για πιο λόγο να μιλανε οι φιλόσοφοι μας γι’αυτους, για κάποιους που δεν είδαν ποτέ? Γιατί μας μιλανε για γίγαντες οι γραφές? Γιατί έχουν βρεθεί σκελετοί αυτών? Γιατί μετά την έλευση του Χριστού φτιάχτηκαν πάλι τόσα μνημεία γι’ αυτόν? Γιατί οι χώροι λατρείας αντιστοιχούν σε ενεργειακά φορτισμένους και «μαθηματικά προσδιορισμένους» τόπους με άπειρους συμβολισμούς?
Αναλογιστείτε τώρα πως σύμφωνα με τους επιστήμονες στην εποχή του χαλκού και πριν από αυτή οι άνθρωποι δεν είχαν τόσο εξελιγμένες γνώσεις. Μήπως όντως είναι μια κληρονομία που μας άφησε ένας πρώιμος πολιτισμός? Πως γίνεται να ταιριάζουν όλες οι μυθολογίες του κόσμου μεταξύ τους μαζί και η παλαιά διαθήκη? Τι ήταν αυτά τα “Ιερά όπλα” για παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Περσών όταν μπήκαν στο Μαντείο των Δελφών σύμφωνα με τις γραφές που έχουν σωθεί? Πριν μερικά χρόνια σε συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου ήταν γραμμένη με αρχαιοελληνική γραφή η λέξη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και έχω ξαναπαρουσιάσει εικόνες από αρχαία μνημεία με αναπαραστάσεις ιπτάμενων αντικειμένων.

Οι σύγχρονοι επιστήμονες από διάφορους κλάδους, κυρίως ιστορικοί, ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι πολλές φορές ανεπιτυχώς προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους χωρίς να την στηρίζουν επιστημονικά, αλλά βασιζόμενοι ακόμα και σε αυθαίρετες παραδοχές. Όπως έχουμε ξαναπεί μιλώντας για τις πυραμίδες της Αιγύπτου, ότι δηλαδή οι πρώτοι βασιλείς της Αιγύπτου βρήκαν έτοιμες τις πυραμίδες σκέφτηκαν να δημιουργήσουν και αυτοί δικες τους με σκοπό τη φιλοξενία του βασιλικού σώματος τους ενώ όλες οι μεταγενέστερες πυραμίδες πέρα απο κατεστραμμένες, είναι γεμάτες ιερογλυφικά και αναπαραστάσεις, αλλά της Γκίζας είναι κενές. Γιατί άραγε? Είναι τυχαίο ότι:
Ο λόγος της περιμέτρου (δηλαδή 4 * 231,927 = 927,708), προς το ύψος της πυραμίδας, μας δίνει 6,283 δηλαδή 2π, όσο και ο λόγος της ακτίνας των πόλων της Γης προς την περιφέρειά της και όλα αυτά ενώ αριθμός π ήταν άγνωστος στα χρόνια του Χέοπα.
2. Το ύψος, 147,649 μ., αν πολλαπλασιαστεί επί ένα δις, δίνει με μεγάλη προσέγγιση την απόσταση Γης-Ήλιου.
3. Το βάρος της πυραμίδας το οποίο είναι 5.273.000 τόνοι, με την προσθήκη 15 μηδενικών μας δίνει το βάρος της γης.
4. Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος της πυραμίδας με το δέκα και υψώσουμε το γινόμενο στην 9η δύναμη θα βρούμε την απόσταση Γης – Ήλιου.

Διαβάζοντας γενικότερα, δεν μπορώ να πώ ότι με συγκινούν εύκολα οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά κάθε φορά προσπαθώ όπως οφείλω να αναζητήσω την αλήθεια μέσα σε αυτές. Αυτό έκανα και με την προηγούμενη μου ανάρτηση για τους Ολύμπιους και έβγαλα αρκετά συμπεράσματα τα οποία θα τα κρατήσω για εμένα. Ένα μονάχα σχόλιο θα κάνω, ότι η Αλήθεια είναι Μια αλλά περιπλέκεται και θέλει κόπο για να φανερωθεί. Να σας δώσω κάποια στοιχεία προς ψάξιμο λοιπόν…
Η Ελληνική Μυθολογία με αναφορά της στον γίγαντα Τάλω γράφει ότι στο αίμα του κυκλοφορούσε ο ΙΧΩΡ. (Ιχώρ> [<αρχ. 'éχώρ] -ώρος (ο) ουσ. (μυθολ.) ο αιθέριος χυμός στις φλέβες των αρχαίων ελληνικών θεών.).<<ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν>> (Όμηρος). Ο θείος ΙΧΩΡ του παρείχε την ιδιότητα να πυρακτώνεται και να έχει τεράστιες δυνάμεις. Κατά την άποψη των φιλοσόφων και αρκετών Ελλήνων σοφών και ανθρώπων του πνεύματος, πιστεύεται ότι ο ΙΧΩΡ είναι αθάνατη, άφθαρτη ουσία και δεν υπόκειται στους νόμους σύνθεσης και αποσύνθεσης. «ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα». (Πλάτων, Τίμαιος, 39, 3). Ο Απολλόδωρος, ο Απολλώνιος ο Ρόδιος και ο Λουκιανός αναφέρουν ότι ο Τάλως ήταν φτιαγμένος από ένα είδος χαλκού και μέσα του κυλούσε ο ιχωρ. Αναφέρεται επίσης σε κείμενα του Πυθαγόρα ως "θεία ουσία" που υπάρχει στο αίμα των Ελλήνων .
Πρόσφατα λοιπόν Γάλλοι βιολόγοι αποφάνθηκαν ότι στο D.N.A των ελλήνων υπάρχουν χρωματοσώματα που τους καθιστούν διαφορετικούς. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι οι έλληνες παρά τις διαρκείς προσμίξεις πληθυσμών διατηρούν το D.N.A τους κατά 99,5 % αμετάβλητο. Τα υπόλοιπα της έρευνας τα αφήνω σε εσάς γιατί κανένα νόημα δεν έχει να παραθέτω εγώ εδώ στοιχεία...
Υπάρχουν πραγματικά τρομερές αλήθειες για να ανακαλύψετε.
Άλλωστε στην ουσία αυτό που μετράει είναι η προσωπική αναζήτηση, ο δρόμος, και όχι η Ιθάκη ως τελικός προορισμός…

Related Posts :



6 σχόλια:

tiktos είπε...

Στην πρώιμη περίοδο της φιλοσοφίας,η κοινωνική συνείδηση κυριαρχούταν από τον μύθο.
Ο μύθος ήταν για τον άνθρωπο ο πραγματικός κόσμος,ίσως μάλιστα κάτι περισσότερο πραγματικό από την φυσική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά.
Η μυθολογία είναι μια μορφή πρακτικής και πνευματικής αφομοίωσης του κόσμου,που υποτάσσει,ελέγχει και προσαρμόζει τις δυνάμεις της φύσης στη φαντασία και διαμέσου της φαντασίας και κατά συνέπεια, εξαφανίζεται,όταν ο πραγματικός έλεγχος πάνω σε αυτές τις δυνάμεις έχει κατορθωθεί.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Η μυθιστορία περιέχει τόσα ιστορικά στοιχεία όσα ο καθείς μας μπορεί να συλλάβει και να αναγάγει στη σφαίρα του αληθινού.
Δεν αναφέρομαι όμως μόνο σε φιλοσοφία και μυθολογία φίλε Τίκτο αλλά μπορώ να σου παραθέσω πλήθος δεδομένων που είναι ορθολογικά προσεγγίσιμα και ανατρέπουν την καθεστώσα επιστημονική άποψη που ούτως ή αλλως αυτοαναιρείται απο μόνη της...
Ο πραγματικός έλεγχος της φύσης όχι απλά δεν έχει επιτευχθεί αλλά βρισκόμαστε σε πρώιμα στάδια σε σχέση με την τότε φιλοσοφική αντίληψη περι του κόσμου τουτου. Τεχνολογική εξέλιξη άλλωστε δεν ισούτε με πνευματική αναγέννηση και πνευματική αφύπνιση αλλά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε σήμερα σημαίνει θάνατος του όλου πνευματος και του μεγαλείου του Ανθρώπου...

tiktos είπε...

Φίλε wishmaster δεν είμαι φιλόσοφος και ουδεμία σχέση έχω με το άθλημα:))
Απλά με βάση την ανάρτησή σου, απο τον Ησίοδο στην Κοσμογονία απο τον Όμηρο κ.λπ. παρότι γίνονται λεπτομερείς περιγραφές,και ο Σλήμαν για παράδειγμα βρήκε την Τροία από αυτές,υπαρχει και μια άλλη θεώρηση που υποστηρίζει ότι,οι θεοί της μυθολογίας ήταν θεοποιημένοι πολιτικοί αρχηγοί,και οι μυθολογικές αφηγήσεις ήταν παραποιημένες περιγραφές πραγματικών γεγονότων που έγιναν κατά την διάρκεια της δικής τους ζωής.
Ίσως είναι έτσι,ίσως όχι.
Οι περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι έλληνες δανείστηκαν τα μαθηματικά από τη Μέση Ανατολή.
Και έτσι να είναι,πήραν έναν κανόνα χρήσιμο για υπολογισμούς στην καθημερινή ζωή και τον ανήγαγαν σε μια επιστήμη,και παρήγαγαν μια θεωριτική βάση για την μετάβαση από μια επιστημονική πρόταση σε άλλη με την μορφή αποδείξεων.

Τα ιερά όπλα των Δελφών,ο Τάλως και πολλά άλλα,σήμερα είναι κάτι πέρα από την σφαίρα της φαντασίας μας.Δεν είναι απλά πράγματα. Και δεν πιστεύω σε παρθενογενέσεις στην σημερινή επιστήμη.
Αλλά, τα έχουν αναλάβει εργολαβικά οι χαρδαβέλες και οι λιακόπουλοι

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου στο ότι μπορεί να είναι έτσι ή και να μην είναι, δεν είμαι κάθετος σε αυτό που παραθέτω ή να λέω έβρηκα την αλήθεια. Η δική μου αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω τίποτα. Γι΄ αυτό και ψάχνουμε για να εξαντλησουμε τα περιθώρια της περιέργειας μας και να ικανοποιήσουμε αυτή την έμφυτη ανάγκη της αναζήτησης. Φιλοσοφος δεν είμαι ούτε και εγώ και όπως βλέπεις δεν υποστηρίζω απόλυτοτητες με σκοπό να επιβάλλω τη σκέψη μου, το δρόμο για αναζήτηση επιδιωκω να ανοίγω όπως και εσύ θεωρώ οτι πολύ καλά κάνεις στο μπλόκ σου.

Πιστευω στην Ορθοδοξία που υποτίθεται είναι μία απολυτότητα ναι, ως προς τα δόγματα, η πίστη όμως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα και είναι καθρά προσωπική υπόθεση που σε εμένα δεν στερεί κανενός είδοους ελευθερία όπως την αντιλαμβάνομαι.

Τέλος αυτά που έχουν αναλάβει εργολαβικά οι χαρδαβέλες και οι λιακόπουλοι με εξοργίζουν σε μεγάλο βαθμό γιατί οχι απλά παρουσιαζουν αυτά τα θέματα φαιδρά ωστε να χάνουν το κύρος και τη σημασία τους αλλά ο ένας εκ των δύο είναι και επικίνδυνα άσχετος. Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της τηλεθέασης και της πώλησης βιβλίων χωρίς την παραμικρή αξιοπιστία λόγου.
Να ξέρεις οτι αυτά τα θέματα τα ψάχνω απο πολύ μικρός (πες το υπαρξιακή ανάγκη) και αν θες να σου στείλω βιβλία και περιοδικά που είχα αγοράσει να δεις ημερομηνίες οτι είναι πολυ προτού ασχοληθεί ο Χαρδαβέλας με όλα αυτά και με κάνει σε κάθε εκπομπή του να βγάζω καντήλες απο τις παπαριές που λέγονται...
να είσαι καλά...

D.Angel είπε...

Πέρασα για μια καλησπέρα και για να σ ευχαριστήσω για το άψογο σχόλιο στο blog μου.Καλές απόκριες
Χαιρετώ

Σιγαλας Μακαριος είπε...

χαιρετώ και εγώ, καλώς σε βρήκα και καλά να περάσουμε τις μέρες αυτές...