Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Περι γιγάντων λόγος...


Αφού ασχολήθηκες Λάμπρο να σου παραθέσω μερικές πηγές που μιλούν για γίγαντες και θεωρώ οτι θα ικανοποιήσουν μέρος της δίψας σου για την εξεύρεση της αλήθειας...ψάξε και θα βρείς πάραπολλά στοιχεία και στο διαδίκτυο...





Από τη Βικιπαίδεια: "Οι γίγαντες είναι μυθολογικά υπερμεγέθη όντα με ανθρώπινη μορφή και απαντώνται σε πολλούς πολιτισμούς. Σε διάφορες ινδοευρωπαϊκές μυθολογίες (συμπεριλαμβανόμενης και της ελληνικής) οι γίγαντες θεωρούνται πρωταρχικές φυλές που σχετίζονται με το χάος και την άγρια φύση, οι οποίες είναι σε σύγκρουση με τους θεούς, είτε το Δωδεκάθεο είτε τους Θεούς της Σκανδιναβικής μυθολογίας. Υπάρχουν επίσης αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη με πιο γνωστή αυτή του Γολιάθ. Θεωρούνται ότι έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις, τεράστιο μέγεθος, μεγάλη διάρκεια ζωής και σοφία, ενώ αντίθετα έχουν αδυναμίες σε θέματα ηθικής και φαντασίας. Από την ελληνική μυθολογία, ο Πολύφημος που αναφέρεται στην Οδύσσεια ήταν επίσης γίγαντας."



Στα 1590 ο Anthonie Knivet υποστήριζε ότι είχε δει στην Παταγονία νεκρούς ανθρώπους μήκους 3.7 μέτρων. Το 1619 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “East and West Indian Mirror” ένα σκίτσο (λεπτομέρεια πιο πανω) που έδειχνε Ολλανδούς ναυτικούς να περιεργάζονται τον τάφο ενός γίγαντα που ανασκάφηκε στην Νότιο Αμερική το έτος 1615.

Ένα από τα πολλά εδάφια στην Οδύσσεια που μιλούν για γίγαντες αναφέρει ότι οι θεοί και οι άνθρωποι τρώνε μαζί καθισμένοι δίπλα-δίπλα, και ότι: «αν τύχει κανείς από μας να τους συναντήσει στο δρόμο (τους θεούς), δεν κρύβονται απ' αυτόν, γιατί είμαστε συγγενείς τους, όπως οι Κύκλωπες και οι άγριες φυλές των γιγάντων». Οι Γίγαντες, μαζί με τους Τιτάνες, είναι τα όντα -μυθικά και μη- που πολέμησαν κατά των θεών και ηττήθηκαν. Ως ηττημένοι υπέστησαν την μοίρα των ηττημένων και χαρακτηρίστηκαν φαύλοι και άνομοι. Ως θεομάχοι δε, θεωρούνται ασεβείς και μισούνται από τους θεολάτρες ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούν ήρωα τον Ηρακλή, τον φονιά τους. O Όμηρος επίσης αναφέρει τον Ευρυμέδοντα «που βασίλευε παλιά στους περήφανους Γίγαντες, αλλά αυτός ο βασιλιάς αφάνισε τούτο τον ασεβή λαό και καταστράφηκε και ο ίδιος».(η,58)
Οι αρχαίοι μυθογράφοι ασχολήθηκαν με τη Γιγαντομαχία , μη τη συγχέετε με τη θεογονία του Ησίοδου που και εκεί αναφέρονται οι γίγαντες και μέσα από τα έργα τους μας περιγράφουν πολλές σημαντικές σκηνές της που δεν είναι σκόπιμο να τις αναφέρω.
Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά.

Οι Ινδιάνοι Arikara, που κατοικούν στις πεδιάδες της Β. Αμερικής, λένε ότι: Στην αρχή, ο μεγάλος ουράνιος αρχηγός, ο Νισάνου, έφτιαξε γίγαντες, αλλά αυτά τα πλάσματα δεν σέβονταν τον δημιουργό τους και καταστράφηκαν από έναν μεγάλο κατακλυσμό


Στην μυθολογία των Αζτέκων ό Μαύρος Τεζκατλιπόκα εξουσιάζει τον πρώτο κόσμο, τον ήλιο της γης, όπου ζει μια φυλή γιγάντων. Οι Γίγαντες αυτοί είναι τόσο δυνατοί ώστε ξεριζώνουν δέντρα με τα χέρια τους.

Στην Ινδική παράδοση οι Γίγαντες παρουσιάζονται με κάπως μυθική υπόσταση ενώ στην Ιαπωνική είναι απλώς οι Άγριοι Κάμι, σε αντιπαράθεση προς τους Ουράνιους Κάμι και τους Γήινους Κάμι.

Στην Παλαιά Διαθήκη περιγραφή των γιγάντων γίνεται από τους ανιχνευτές που είχε στείλει ο Μωυσής για να κατασκοπεύσουν τους κατοίκους της Χαναάν: …όλοι όσους είδαμε εκεί είναι πανύψηλοι, και είδαμε και τους γίγαντες εκεί, τους γιους του Ανάκ από την γενιά των γιγάντων εμείς φαινόμασταν μπροστά τους σαν ακρίδες, και σαν τέτοιους μας έβλεπαν κι εκείνοι. (Αρ 13:33-34)
επισης στο δευτερονομιον:"Α 28 που ημείς αναβαίνομεν; οι δε αδελφοί υμών απέστησαν την καρδίαν υμών λέγοντες· έθνος μέγα και πολύ και δυνατώτερον ημών και πόλεις μεγάλαι και τετειχισμέναι έως τού ουρανού, αλλά και υιούς γιγάντων εωράκαμεν εκεί.
εδω μπορεις να βρεις και αλλες αναφορες σε γιγαντες:
-ιησους του ναυη, 1β4 και ιγ12
-παροιμιαι σολομωντος, κα16-σοφια σολομωντος, ιδ6
-ιεζεκιηλ, λβ12 και λβ27 και λθ18
-ησαιας, ιγ2 και ιδ8-βαρουχ, γ25

και συνεχίζουμε με τα σημαντικά και τη «γένεση», χωρίς να παραθέσω πάμπολες ακόμα περιπτώσεις αναφοράς γιγάντων ανα τον κόσμο στις μερες μας αλλά και αναφορές σε κείμενα σημαντικών αρχαίων πολιτισμων (Αιγυπτος, Βαβυλώνα, Σουμερια, κλπ)...

ΓΕΝΕΣΙΣ Κεφ. ς’ (6ο).

1 και εγενετο ηνικα ηρξαντο οι ανθρωποι πολλοι γινεσθαι επι της γης και θυγατερες εγενηθησαν αυτοις
2 ιδοντες δε οι υιοι του θεου τας θυγατερας των ανθρωπων οτι καλαι εισιν ελαβον εαυτοις γυναικας απο πασων ων εξελεξαντο
3 και ειπεν κυριος ο θεος ου μη καταμεινη το πνευμα μου εν τοις ανθρωποις τουτοις εις τον αιωνα δια το ειναι αυτους σαρκας εσονται δε αι ημεραι αυτων εκατον εικοσι ετη
4 οι δε γιγαντες ησαν επι της γης εν ταις ημεραις εκειναις και μετ' εκεινο ως αν εισεπορευοντο οι υιοι του θεου προς τας θυγατερας των ανθρωπων και εγεννωσαν εαυτοις εκεινοι ησαν οι γιγαντες οι απ' αιωνος οι ανθρωποι οι ονομαστοι.


Και το βιβλίο του Ενώχ... Να σημειώσω οτι ο Ενώχ ήταν ο παππούς του Νώε και άνθρωπος φωτισμένος κατά τις γραφές... για τους όποιους αμφισβητίες των κειμένων.

Κεφ. ς’ (6ο).
1.Και όταν εκείνες τις μέρες πληθύνθηκαν τα τέκνα των ανθρώπων, γεννήθηκαν σ’ αυτούς θυγατέρες καλές και όμορφες.
2.Και όταν οι άγγελοι, οι υιοί του ουρανού τις είδαν, τις επιθύμησαν και είπαν μεταξύ των. Ας διαλέξουμε για μας γυναίκες από τους ανθρώπους και ας τεκνοποιήσουμε.
3.Και είπε ο Σεμιαζάς σε αυτούς, ο οποίος ήταν ο άρχοντάς των. Φοβάμαι μήπως δεν θελήσετε τελικά να κάνετε αυτό το πράγμα και βρεθώ μόνος υπαίτιος εγώ για αυτό το σφάλμα.
4.Αποκρίθηκαν λοιπόν σε αυτόν όλοι. Ορκιζόμαστε όρκο όλοι μας και θα αναθεματίσουμε όλοι μαζί  όποιον τυχόν θα θελήσει να υπαναχωρήσει, μέχρις ότου πράξουμε και ολοκληρώσουμε αυτήν την πράξη.
5.Τότε ορκίστηκαν όλοι μαζί και αναθεμάτισαν καθέναν μεταξύ των.
6.Αυτά είναι τα ονόματα των αρχόντων τους.
7.Σεμιαζάς ο αρχηγός, Αραθάκ, Κιμβρά, Σαμψανή, Δανειήλ, Σεμιήλ, Ιωαμειήλ, Χωχαριήλ, Εζεκιήλ, Βατριήλ, Σαθιήλ, Ατριήλ, Ταμιήλ, Βαρακιήλ, Ανανθά, Θωνιήλ, Ραμιήλ, Ασεάλ,Ρακειήλ, Τουριήλ.
8.Αυτοί είναι οι αρχηγοί τους

Κεφ. στ’ (7ο).
1.Και πήραν για τους εαυτούς τους γυναίκες, ο καθένας για τον εαυτό του διάλεξαν γυναίκες και άρχισαν να συσχετίζονται με αυτές και να μολύνονται με αυτές και να διδάσκουν σε αυτές φαρμακείες και επαοιδούς και ριζοτομίες και τα βότανα αποκάλυψαν σε αυτές.
2.Αυτές όταν συνέλαβαν, γέννησαν Γίγαντες μεγάλους τριών χιλιάδων πηχών,
3.οι οποίοι κατέτρωγαν τους κόπους των ανθρώπων.
4.Και όταν πια δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να τους επιχορηγούν, οι γίγαντες τόλμησαν εναντίον τους και κατέτρωγαν τους ανθρώπους
5.και άρχισαν να αμαρτάνουν τρώγοντες τα πετούμενα και τα ερπετά και τα θηρία και τα ψάρια και όλες τις σάρκες κατέτρωγαν και έπιναν το αίμα τους.
6.Τότε η Γη ενέτυχε κατά των ανόμων.

Κεφ. η’ (8ο).
1.Ο Αζαήλ δίδαξε στους ανθρώπους την κατασκευή μαχαίρων και ξιφών, ασπίδων θωράκων και κατόπτρων. Ο Τυριήλ τους έμαθε την χρήση ψελίων και στολιδιών, την χρήση της βαφικής, την τέχνη του βαψίματος των βλεφάρων, την χρησιμοποίηση των πολύτιμων λίθων και όλων των ειδών τις βαφές σε βαθμό να διαφθαρεί ο κόσμος.
2.Η ασέβεια αυξήθηκε, η πορνεία πολλαπλασιάσθηκε και οι άνθρωποι αποπλνήθηκαν και αφανίστηκαν σε όλες τις οδούς αυτών.
3.Ο Αμαζαράκ δίδαξε όλες τις μαγγανείες, όλες τις γητειές και τις ιδιότητες των ριζών των φυτών.
4.Ο Αρμέρ δίδαξε την τέχνη του λυσίματος των μαγγανειών.
5.Ο Βαρκαϊήλ δίδαξε την τέχνη της μελέτης των άστρων.
6.Ο Ακβιήλ δίδαξε δίδαξε τα μαγικά σύμβολα.
7.Ο Ταμιήλ δίδαξε την αστρονομία.
8.Ο Ασαραβήλ δίδαξε τις κινήσεις της Σελήνης.
9.Οι άνθρωποι, όταν έφτασαν στο σημείο να καταστραφούν, ύψωσαν την φωνή τους και η φωνή τους έφτασε μέχρι τον ουρανό.

Κεφ. θ’ (9).
1.Τότε ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ, ο Ραφαήλ, ο Σουριήλ και ο Ουριήλ, χαμήλωσαν τα βλεμματά τους από τον ουρανό προς την Γη και είδαν τα κύματα αίματος τα οποία την έβαψαν και τις αδικίες, οι οποίες διαπράττονταν στην Γη, και είπαν μεταξύ των. Αυτός ο θόρυβος είναι από τις φωνές τους.
2.Η Γη, αφού στερήθηκε τα τέκνα της, ύψωσε την φωνή της μέχρι τον ουρανό.
3.Προς εσάς, ω θείες οντότητες, προς εσάς απευθύνουν οι ψυχές τα παράπονά τους και σας λέγουν, δώστε μας την δικαιοσύνη του Υψίστου. Τότε είπαν προς τον Κύριόν των και Διδάσκαλον. Είσαι ο Κύριος των Κυρίων, ο θεός των θεών, ο βασιλεύς των βασιλέων, ο θρόνος της δόξας σου υψώνεται προ πάντων των αιώνων και το όνομά σου είναι καθαγιασμένο και δοξασμένο προ πάντων των αιώνων. Είσαι ευλογημένος και δοξασμένος δια παντός.
4.Συ είσαι ο δημιουργός, ο υπέρτερος άρχοντας όλων των πραγμάτων. Τίποτα δεν είναι μυστικό για το διαπεραστικό σου βλέμμα. Κυριαρχείς σε όλα και τίποτα δεν διαφεύγει από την κυριαρχία σου.
5.Είδες τα όσα έπραξε ο Αζαριήλ, πως δίδαξε στους ανθρώπους όλα τα είδη της αδικίας και πως αποκάλυψε στον κόσμα τα συμβαίνοντα στους ουρανούς.
6.Ο Σεμιαζάςεπίσης δίδαξε στους ανθρώπους την μαγεία, αυτός τον οποίον τοποθέτησες υπεράνω όλων των συντρόφων του. Ανακατεύτηκαν με τις θυγατέρες των ανθρώπων. Αμάρτησαν με αυτές και μολύνθηκαν.
7.Αποκάλυψαν σε αυτές τις πλέον βδελυρές αμαρτίες.
8.και οι γυναίκες γέννησαν τους Γίγαντες.
9.Και ολόκληρη η Γη γέμισε από αίμα και αδικία.
10.Και να τώρα οι ψυχές των νεκρών υψώνουν προς σε την φωνή των.
11.Και τα παράπονά τους ανέβηκαν μέχρι τις πύλες του ουρανού.
12.Οι στεναγμοί των ανέρχονται σε σένα. Οι άνθρωποι δεν δύνανται να ξεφύγουν από την αδικία η οποία καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της Γης. Γνωρίζεις από πού προέρχονται όλα τα πράγματα, προτού ακόμα συντελεσθούν.
13.τα γνωρίζεις όλα. Γνωρίζεις κάθε τι που γίνεται και εν τούτοις δεν μας λες τίποτα.
14.Τι πρέπει να κάνουμε στους κακούς για τα τόσα εγκλήματα;

Κεφ. ι’ (10ο).
1.Τότε ο Ύψιστος. Ο μέγας και άγιος μίλησε.
2.Και απέστειλε τον Αρσαλαλιήρ στον υιό του Λάμεχ,
3.λέγων, πες σ’ αυτόν εξ ονόματός μου, αλλά κρύψου από τους οφθαλμούς του.
4.κατόπιν αποκάλυψέ του τον μεγάλο κατακλυσμό ο οποίος θα καταστρέψει όλους τους ανθρώπους, γιατί τα ύδατα του κατακλυσμού θα εξαπλωθούν σε όλη την Γη και θα καταστρέψουν όλα τα όντα.
5.Δίδαξέ του όμως τα μέσα δια των οποίων θα αποφύγει τον κίνδυνο. Πες σε αυτόν ότι η φυλή του θα διαιωνισθεί επί της Γης.
6.κατόπιν ο Κύριος είπε στον Ραφαήλ. Να συλλάβεις τον Αζαζιήλ να του δέσεις τα χέρια και τα πόδια και να τον ρίξεις στο σκοτάδι. Εγκατάλειψέ τον στην ερημιά του Δαδουήλ.
7.Σκέπασέ τον με λίθους βαρείς και αιχμηρούς και περικάλυψέ τον με σκότος.
8.Ας μείνει δια παντός και ας σκεπαστεί το πρόσωπό του με πυκνό σκέπασμα για να μη δει ποτέ πλέον το φως.
9.και όταν θα φθάσει η ημέρα της κρίσεως, βύθισέ τον μέσα στο πυρ.
10.Καθάρισε όμως και την Γη, την οποία μόλυναν οι άγγελοι και ανάγγειλέ της ότι θα ζήσει και ότι θα την αναζωογονήσει εκ νέου.
11.Τα τέκνα των ανθρώπων δεν θα χαθούν όλα εξαιτίας των μυστικών, τα οποία τους αποκάλυψαν οι εγρήγοροι και τα οποία δίδαξαν στους απογόνους των.
12.Η Γη όμως μολύνθηκε από τις βδελυρές διδασκαλίες του Αζαζιήλ και αυτός πρέπει να είναι ο υπεύθυνος για όλα τα σφάλματα…

Related Posts :



4 σχόλια:

Laplace είπε...

φιλε,οι εικονες ειναι φωτοσοπιες!
ψαξε σε ολα τα φωτοσοπ-φορουμς αλλα κ μεταφυσικα φορουμς κ θα καταλαβεις..

:)

καλο πσκ

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Ηello φιλε la place,μερικές εικόνες μπορεί να είναι όντως φωτοσοπ αλλά αυτό ειλικρινά δε μου λέει κάτι. Απο ότι καταλαβαίνω αποκλείεις ή αμφισβητείς την ύπαρξη γιγάντων? Πάντως τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη ύπαρξη τους ειναι πολλά και δε περιορίζονται σε εικόνες και βιβλιογραφία αλλά και σε προσωπικές μαρτυρίες και παραδείγματα...

Ο μεγάλος μαθηματικοφυσικός laplace εξόρισε το θεό απο το σύμπαν γιατί ήταν αδυνατο να τον διαχειριστεί μη κάνεις και εσύ το ίδιο με τους γίγαντες... Η φυσική δεν μπορεί να ασχοληθεί με τους απειρισμούς και η συμβατική επιστήμη φυσικά και δεν θέλει να αναθεωρηθούν οι χιλιάδες εσφαλμένες θεωρίες που συντηρούν το σύστημα που μας πλασάρουν σε όλα τα επίπεδα...
καλό σκ φίλε μου

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
οχι,δεν αμφισβητω την υπαρξη τους απλα μονο για τις εικονες ειχα ενσταση,οχι με το κειμενο :)
καλο βραδυ

Σιγαλας Μακαριος είπε...

εμπλουτισα λίγο το κείμενο και αλλαξα τις εικόνες, νομίζω είναι πιο εμπεριστατωμένο τώρα...