Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

scripta manet (Μια συντομη αναδρομή)


 Ξεκίνησα να γράφω για το πόσο με έχει ενοχλήσει το γεγονός να βλέπω όσους απείχαν από τις εκλογές να σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τέτοιο τρόπο που να δείχνουν ότι δεν φέρουν ευθύνη για αυτό, να μιλούν απαξιωτικά για το σύστημα και να χαρακτηρίζουν πρόβατα όσους πήγαν να ψηφίσουν θεωρώντας εαυτούς επαναστάτες ενώ ουσιαστικά είναι εκείνοι που πέταξαν στον κάδο των αχρήστων την τελευταία ευκαιρία που μας έδωσε το ίδιο το σύστημα να το χτυπήσουμε εκλέγοντας συμμάχους μέσα σε αυτό.
Απαντήσεις φυσικά επί του πρακτέου σε πολύ φυσιολογικές ερωτήσεις όπως αν προτιμούμε περιφερειάρχη Πασοκ-ΝΔ από Κ.Κ.Ε δεν πήρα όπως και το πώς γίνεται να φταίνε τα κόμματα της αριστεράς το ίδιο με τους δύο νταβαντζήδες που μας κυβερνούν μεταπολιτευτικά. Δεν μπορώ να ακούω δεν ανήκω σε μαντριά και επαναστάτησα απέχοντας, τρελαίνομαι.... Στο μαντρί του 50% βάλανε τους απέχοντες και εξηγούν την αποχή όπως γουστάρουν και πάπαλα.  Έχω αρχίσει και αμφιβάλλω για πολλά πλέον και δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να συμφωνούμε με παιδιά τόσο καιρό να μιλάμε για αντίσταση με τον όποιο τρόπο στο σύστημα και τσαφ το διάστημα των εκλογών να κάνουν όλοι γαργάρα και να οδηγούν την κουβέντα στα λάθη της αριστεράς τα οποία τα ξέρουμε και τα έχουμε αναλύσει αλλά δεν είναι το θέμα μας τώρα. Μα είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν έχει πουληθεί το ΚΚΕ και να μην αντιλαμβανόμαστε αυτονόητα πράγματα?



Βλέπω μπλογκερ καθόλα άξιους να εναρμονίζεται η άποψη τους με ανθρώπους που πραγματικά  σιχαίνομαι γιατί είναι το πρότυπο του νεοέλληνα μαλάκα χωρίς ιδανικά που νομίζουν πως είναι έξυπνοι και πατάνε επί πτωμάτων για να επιβιώσουν. Υπήρξε τέτοια ευθυγράμμιση συγκεκριμένων χώρων και είχε δοθεί κατεύθυνση για αποχή από τα παπαγαλάκια  και έκαναν όλοι σαν να μην το είδαν. Μιλάω επι της βάσης των γεγονότων και των αποτελεσμάτων και δεν κάθομαι να αναλύσω ιδεολογικά το ζήτημα. Παίχτηκε χοντρό παιχνίδι...Μόνο αν ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ τώρα και δω όσους απείχαν να βγαίνουν μπροστά θα αποκτήσει νόημα η όποια αποχή αλλά επειδή δεν το βλέπω, μια τρύπα στο νερό έγινε και τους εξυπηρετήσαμε κιόλας.
Με αυτά και με αυτά επειδή είμαι απογοητευμένος  να υπενθυμίσω σε αυτούς που ψήφισαν και σε αυτούς που δεν ψήφισαν που οδηγούμαστε από τους άξιους συμπαραστάτες του ανεκδιήγητου πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά.



Παιδεία...λέμε τώρα


Παιδεία είναι η ανατροφή και η εκπαίδευση των παιδιών και των νέων ανθρώπων. Είναι όλα τα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται η μόρφωση και η καλλιέργεια του ανθρώπου, με σκοπό την δημιουργία μιας δυνατής και ελεύθερης προσωπικότητας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις σχετικές διατάξεις του δικού μας συντάγματος και ας αναρωτηθούμε μήπως υπάρχει κάποια αντιφατικότητα. Στο άρθρο16 Παρ. 2 αναφέρεται: «Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική διαγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Εφόσον λοιπόν για το κράτος αποτελεί βασική αποστολή, τότε γιατί υπάρχουν σχολεία στην Ελλάδα χωρίς την απαραίτητη υποδομή (διαδικτυακή σύνδεση, εργαστήρια), χωρίς καθηγητές, χωρίς αίθουσες, χωρίς θέρμανση; Αυτά για την υποδομή, αλλά το κυρίως πρόβλημα είναι ο τρόπος εκπαίδευσης, τα μαθήματα που δεν διδάσκονται, ο καθορισμός της ύλης και οι εξετάσεις, η μη παραγωγή σκέψης, η προσφορά στείρας γνώσης κοκ…
Το αποτέλεσμα, είναι η γέννηση της παραπαιδείας που έρχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο σαθρό οικοδόμημα. Στο 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με έρευνες, ανέρχονται τα χρήματα που δαπανούν οι ελληνικές οικογένειες ετησίως για εξωσχολικά μαθήματα. Το νούμερο είναι υπέρογκο, αλλά δυστυχώς αληθινό. Εάν θέλει κάποιος να εξασφαλίσει επιτυχία στις εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο πρέπει να καταφύγει σε ιδιαίτερα μαθήματα, για τα οποία οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στα ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία κάνουν κυρίως οι υποψήφιοι, δαπανώνται τα περισσότερα χρήματα. Η παιδεία γίνεται διαρκώς ένα πεδίο έντονων συγκρούσεων προσδοκιών, αντιπαραθέσεων, μεταρρυθμίσεων και αντιμεταρρυθμίσεων χωρίς όμως τίποτε να αλλάζει. Δυστυχώς δε συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι πολιτικές από τις κυβερνήσεις, απαξιώνουν αυτό το δημόσιο αγαθό, οδηγώντας τα πάντα στην ιδιωτική ασυδοσία, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τους έχοντες και αποκλείοντας τους αδύνατους.


Το εκπαιδευτικό σύστημα όπως προσφέρεται λοιπόν σε όλες τις βαθμίδες πρέπει να αλλάξει. Είναι σημαντική, στρατηγικής σημασίας θα λέγαμε, η συνεισφορά της οργανωμένης εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του ανθρώπου ως υποκειμένου, δηλαδή ως όντος με γνώση και αυτογνωσία, με συνείδηση και αυτοσυνειδησία για να επιτρέπουμε να παραμένουν τα πράγματα ως έχουν. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας… Τα κουρασμένα πρόσωπα των μαθητών τα απογεύματα μέσα στις αίθουσες των φροντιστηρίων το μαρτυρούν. Παιδιών που , σε μια τόσο κρίσιμη ηλικία, δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για τέχνες, πολιτισμό, αθλητισμό, φιλίες, έρωτα. Δεν έχουν χρόνο για να κοινωνήσουν την πραγματική παιδεία που είναι η αυτοσυνειδησία ώστε να επιτευχτεί η μέθεξη με το όλο και η καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος.




Διαβάστε το παρακατω ανέκδοτο και στη συνέχεια ακολουθει το σχόλιο μας...


...........................................................................
πηγή: http://www.neasantorinis.gr/

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες απευθύνει ένα μεγάλο κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στους απογοητευμένους με τη πολιτική νέους του Νομού μας.Τους καλούμε λοιπόν, με τη συμμετοχή τους να κάνουν τη δική τους Ανατροπή. Ανατροπή σε πολιτικές που τους πλήγωσαν, τους θύμωσαν, τους έθεσαν στο περιθώριο, τους απογοήτευσαν.
Η κυβέρνηση Καραμανλή ακύρωσε τα όνειρα των νέων, ακύρωσε την ελπίδα μας για το μέλλον εγκλωβίζοντας μας σε stage, μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία, αδιέξοδο για το αύριο. Μας έκανε τηλεθεατές στη διαπλοκή των υπουργών του κ. Καραμανλή (Ομόλογα, Κουμπάροι, Βατοπαίδι, Άγονες γραμμές).Έφτασαν δε, στο σημείο οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή να μας παραδίδουν από τη τηλεόραση μαθήματα φοροδιαφυγής (κ. Βουλγαράκη).
Στη γκρίζα αυτή εικόνα της Ελλάδας, οι πολιτικοί της Ν.Δ. στις Κυκλάδες φρόντιζαν επιμελώς να την κάνουν ακόμη πιο γκρίζα συμπεριφερόμενοι με παλαιοκομματικές πρακτικές και με πολιτικές που πλήγωναν ακόμη και τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. Μεθοδεύσεις για το πώς θα αναπτύξουν τους κομματικούς τους μηχανισμούς και θα σιγουρεύσουν την επανεκλογή τους και όχι πως θα φέρουν στο προσκήνιο – στη Βουλή τα προβλήματα των Κυκλάδων. Σιγή ιχθύος τήρησαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. στις Κυκλάδες για τις Άγονες γραμμές και τις μίζες. Κομματισμό και Αλαζονεία επιδείκνυαν στις Κυκλάδες οι εκπρόσωποι της Ν.Δ.Συμβιβασμό και ένοχη σιωπή είχαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. στις Κυκλάδες στην αδικαιολόγητη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ένοχη σιωπή και συμβιβασμό είχαν για τις Άγονες γραμμές και τα μικρά νησιά μας.
Η Ν.Δ. στα μάτια πολλών νέων φαντάζει ως η γαλάζια παρέα που εξαπάτησε και πρόδωσε τα όνειρα της Νέας Γενιάς.

Ας λήξουμε λοιπόν τη θητεία αυτής της κυβέρνησης με την μαζική μας συμμετοχή στις εκλογές και δυναμώνοντας το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων οι
Γιάννης Λιγνός : Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νομού Κυκλάδων. (τηλ. επικ. 6974932989).
Μαρία Φραγκογιάννη : Αναπληρώτρια Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νομού Κυκλάδων.
Σπύρος Λουκάκης : πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Μήλου, μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Χρυσολωράς : Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων, Εκπρόσωπος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σερίφου.
Αφροδίτη Μίμαρου : Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πάρου.
Μάκης Καφούρος : Γραμματέας Νεοαλαίας ΠΑΣΟΚ Σαντορίνης.
Αγγελική Αβραμοπούλου : Αναπληρώντρια Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νάξου.
Γιώργος Γαϊτανής : Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μήλου.
Αντώνης Μπουζαλάκος : Εκπρόσωπος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ίου.
Γιάννης Ξενόπουλος΄: Εκπρόσωπος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τήνου.


Νεολαία ΠΑΣΟΚ Νομού Κυκλάδων Δύναμη Αλλαγής – Δύναμη Ανατροπής


.................................................................




Θλίβομαι, θλίβομαι πραγματικά όταν νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά του τόπου μας ακολουθεί κατά πόδας ωσάν χειροκροτητές αυτές τις πολιτικές. Τι σας έχουν τάξει βρε παιδιά, γιατί επιλέγετε να εθελοτυφλείτε, ποιος σοσιαλισμός, ποια ανατροπή, θα μας τρελάνετε τελείως? Ο αγώνας φίλοι μου, μελλοντικοί καρεκλοκένταυροι και εξυπηρετητές συμφερόντων ,είναι ατομικός πρώτιστα και μετά συλλογικός, μέσα από κινήματα και όχι μέσα από φορείς εξουσίας φθαρμένους , που έχουν ρημάξει τον τόπο με τις πολιτικές τους. Μιλάτε για γκρίζα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και σωστά. Όμως από ότι φαίνεται ή είστε πολύ μικροί ή ξεχνάτε τις γκρίζες πολιτικές του παρελθόντος. Έχετε ξεχάσει τις γκρίζες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω οτι τηλεθεατες ήσασταν απο πρίν δεν σας έκανε η Νέα Δημοκρατία, και τηλεθεατές θα παραμείνετε δυστυχώς, παθητικοί δέκτες των ανομιών του κομματικού μηχανισμού που στηρίζετε.
Δεν ξεχνώ λοιπόν φίλοι μου, η επαναστατική μου συνείδηση δε μου επιτρέπει να ξεχνώ το σκάνδαλο Κοσκωτά, τους πρώην αγωνιστές της δημοκρατίας που μένουν σε βίλες και παρουσιάζονται ως αγωνιστές , το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικάνους στα Ιμια και την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, την έκδοση του Οτσαλάν, τη συμφωνία στο σχέδιο Αναν που παραχώρησε τη μισή Τουρκία, τη στήριξη των εθνικών καναλαρχών που οφείλουν στο ΙΚΑ δεκάδες εκατομμύρια, τα διαπλεκόμενα των εθνικών εργολάβων, τις μίζες στην Ολυμπιάδα, τους Εθνικούς προμηθευτές, τον περιορισμό του κράτους και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, την «κουλτούρα της αρπαχτής» που ως κόμμα καθιερώσατε, την στήριξη των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας του πλούτου, την υπεροπτική στάση των στελεχών σας και το ύφος χιλίων καρδιναλίων στις δημόσιες εμφανίσεις τους, τις αρπαχτες από τα οπλικά συστήματα Άκης, το κράτος εν κράτη των δημόσιων υπαλλήλων σας, τον έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τη φίμωση τους με αποτέλεσμα την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, τη μετατροπή σας σε κόμμα δεξιότερο της δεξιάς και άλλα τόσα που αν συνεχίσουμε, θα γράφουμε μέχρι αύριο…
Το χειρότερο από όλα είναι ότι εσείς, σήμερα, τελικά ξεχάσατε, και αν οι παλαιότεροι είναι προσκολλημένοι στα δεσμά της κομματικής ταυτότητας, έχουν μια δικαιολογία καθώς έχουν ζήσει σε άλλες εποχές, εποχές πόλωσης και φανατισμού, είναι ακόμα δέσμιοι του ρουσφετιού, όμως εσείς? Η γενιά μας θα έπρεπε να απέχει από αυτές τις λογικές και να επαναστατεί, ενώ εσείς στηρίζοντας τους φαύλους τις υπηρετείτε. Λυπάμαι που νέοι άνθρωποι σέρνονται πίσω από το άρμα συμφερόντων και διαφθοράς είτε αυτό είναι πράσινο είτε είναι μπλέ… γιατί αν μου πείτε ότι πιστεύετε ότι θα αλλάξει η κατάσταση αν κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ θα σας θεωρήσω είτε ηλίθιους είτε γραφικούς. H αδιαφάνεια πλήττει την ποιότητα της δημοκρατίας και στερεί από τον έλληνα πολίτη την ισοτιμία, την ισονομία και την αξιοκρατία. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ το μόνο που αποδεδειγμένα γνωρίζουν να υπηρετούν είναι η ιδεολογία της συναλλαγής και της διαπλοκής εντείνοντας την κοινωνική αδικία. Τα φαινόμενα διαφθοράς συνδέονται στενά με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα δύο αυτά κόμματα, αναγορεύοντας το κέρδος σε σκοπό κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας . Τουλάχιστον είναι καλή η θέση που σας έταξαν?


Ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός και η Διαθήκη του
Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ
Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
και λέει: καλά είμαι εδώ.
Αντισταθείτε σ' αυτόν που γύρισε πάλι στο σπίτι
και λέει: Δόξα σοι ο Θεός.
Αντισταθείτε
στον περσικό τάπητα των πολυκατοικιών
στον κοντό άνθρωπο του γραφείου
στην εταιρεία εισαγωγαί-εξαγωγαί
στην κρατική εκπαίδευση
στο φόρο
σε μένα ακόμη που σας ιστορώ.
Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χαιρετάει από την εξέδρα ώρες
ατέλειωτες τις παρελάσεις
σ' αυτή την άγονη κυρία που μοιράζει
έντυπα αγίων λίβανον και σμύρναν
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.
Αντισταθείτε πάλι σ' όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι
στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε
στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες
σ' όλα τα' ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι
σ 'όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα
στις κολακείες τις ευχές τις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους.
Αντισταθείτε στις υπηρεσίες των αλλοδαπών και διαβατηρίων
στις φοβερές σημαίες των κρατών και τη διπλωματία
στα εργοστάσια πολεμικών υλικών
σ' αυτούς που λένε λυρισμό τα ωραία λόγια
στα θούρια
στα γλυκερά τραγούδια με τους θρήνους
στους θεατές
στον άνεμο
σ' όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς
στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας
ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ αντισταθείτε.
Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την Ελευθερία.
.................................


Related Posts :



15 σχόλια:

Laplace είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laplace είπε...

καλημερα αδελφε
εισαι αψογος..

θα ειδες χθες τα πανηγυρια σε μπλογκς κ τηλεορασεις των συριζαιων κ των λαμογιων της 'δημοκρατικης αριστερας'..

σου το ξαναγραψα:ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ..ειναι κρυφοπασοκοι που το παιζουν συριζα για να περνανε πιο ευκολα την πασοκικη προπαγανδα..

οπως σου εστειξα κ στο λινκ της βρωμουσας πορνης,πολλοι που ελεγαν 'ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΧΗ' σε σχολια τους σε διαφορα μπλογκς,αποδειχθηκαν πασοκοι που εβριζαν με λυσσα την αριστερα...

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ..λιγοι κ καλοι..οι υπολοιποι ελληνες ειναι ή προδοτες ή βολεμενοι..

συνεχιζουμε μεχι τελους,μεχρι να διωξουμε τον ελληνα μπους..

αντωνης είπε...

Καλημερα, πολυ ωραιο κειμενο.

Και η χθεσινη ψηφος, δειχνει κατα τη γνωμη μου οτι πλεον δεν ειμαστε πολιτες αλλά ιδιωτες του χειριστου ειδους.
Δεν μπορω να ερμηνευσω την τοσο μεγαλη αποχη στο συνολο της.
Αλλά ειμαι σιγουρος οτι πολλοι απο οσους απειχαν δεν εχουν τα κοτσια να αναλαβουν το μεγεθος της ευθυνης που τους αναλογει για την πορεια της χωρας και να προσπαθησουν για κατι καλυτερο.

Επισης οταν εχουμε ποσοστα αποχης πανω απο 60% και ακυρα λευκα 10%, ειναι γελοιο να βγαινει ο οποιοσδηποτε και να πανηγυριζει.

Αυτο που βγαζω επισης ως συμπερασμα ειναι οτι το "δημοκρατικο" μας πολιτευμα νοσει, και νοσει βαθια.
Πριν λιγα χρονια ειχα παρομοιασει την εποχη με τα χρονια που ακολουθησαν το 1965.
Αλλά μετα απο δυο χρονια ειχαμε την επιβολη της ξενοδουλης χουντας.
Τωρα το τι μας ετοιμαζουν παραπερα ουτε που μπορω να φανταστω.
Νομιζω ομως οτι θα ειναι κατι τοσο ασχημο, που δεν μπορουμε καν να το φανταστουμε.

Και πολυς κοσμος κοιμαται ενα βαθυ υπνο. Τελικα ειμαστε ή μας εχουν κανει τοσο ηλιθιους;

Σιγαλας Μακαριος είπε...

καλημέρα αδέλφια,
@la placako
το σχόλιο μου "το πρότυπο του νεοέλληνα μαλάκα χωρίς ιδανικά που νομίζουν πως είναι έξυπνοι και πατάνε επί πτωμάτων για να επιβιώσουν" αφορά ακριβώς τη βρωμουσα πορνη και όσους πολύ ευστοχα καταδεικνύεις...

@Αντώνη
προσυπογράφω αυτά που λές και βασιζόμενος στα λόγια σου να σου πω οτι "Τελικα ειμαστε αλλά και μας εχουν κανει τοσο ηλιθιους"

OXΙά είπε...

Καλημέρα wishmasteR.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

καλημέρα Οχιά μου...

Ελιά Μαϊστρα είπε...

<>


Δίνει το σύστημα ευκαιρίες για να το χτυπήσουν? Ενδιαφέρον! Και δημοκρατικόν επίσης!
Δεκτές από μια απέχουσα οι διάφορες "μομφές" τις περίμενε!!
Καλημέρααα!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Ελίτσα μου, κατα εμέ το σύστημα έχει αρκετά τρωτά και είναι πολλές φορές στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να το χτυπήσουμε. Ειδάλλως σταματάμε να ασχολούμαστε αποδεχόμαστε την μοιρα μας και όλα καλά...
Οι "μομφές" έχουν τον τύπο του παραπόνου και δεν είναι προσωπικές όταν αφορά ανθρώπους σαν και εσένα. Μεταφράζονται ως μια λάθος κρίση της στιγμής (κατα την ταπεινή μου άποψη) για τους ανθρώπους που είδαν ιδεολογικά την αποχή ως επανασταση.

Για τους υπόλοιπους εντολοδόχους εξυπηρετητές μεταφράζεται φυσικά ως μομφή γιατί ξεκάθαρα αυτο που δεν ήθελαν να επιτρέψουν ήταν την εκλογική άνοδο της όποιας αριστεράς και την δημιουργία κινήματος στον ευρύτερα αριστερό χώρο αλλά κυρίως επιδίωκαν την αποφυγή να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά(περιφερειάρχες-δημαρχοι) άνθρωποι απο το χώρο του ΚΚΕ που είναι πιο δύσκολο να διαχειριστούν. Με λίγα λόγια χάσαμε τη δυνατότητα να βάλουμε ενδοσυστημικούς συμμάχους στο παιχνίδι...

tiktos είπε...

Όσο η αριστερά περί άλλων τυρβάζει θα την θεωρώ και αυτή εξυπηρετητή του δίπολου συστήματος που ευλογείτε από τον δεξιό ψάλτη του κυνο-βουλίου.

Ρε φίλε μου, είδες που το λες και μόνος σου. Ψηφίζοντας ένα κατάντημα είναι σαν να λες "μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι".
Και φαντάζομαι όταν λες αριστερά δεν εννοείς τα συνασπιστόφιδα;

Και ναι, αναλαμβάνω την ευθύνη για την κατάντια της χώρας

Δράκοντας είπε...

Την καλησπέρα μου Wishmaster.
Αξιόλογη η ανάρτηση σου με βρίσκει σε πολλά σύμφωνο και σε άλλα τόσα αντίθετο. Το είπα και θα το ξαναπώ. Για εμένα η αποχή στη δεδομένη στιγμή αποτελούσε μονόδρομο. Δεν τη σέβομαι τη Δημοκρατία τους. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν αλλάζει. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο πολύ κοντινό μέλλον θα γίνει ένα πολύ μεγάλο μπαμ. Για εκεί πάει το πράγμα. Μακάρι να διαψευσθώ γιατί αν γίνει, δε θα γίνει αναίμακτα. Ελπίζω να το πάρουν έγκαιρα το μήνυμα όλα αυτά τα ανδρείκελα που λυμαίνονται τις ζωές μας και να αλλάξουν ρότα γιατί μετά θα είναι πολύ αργά. Έχει πολύ δίκιο ο φίλος Αντώνης που λέει ότι μας ετοιμάζουν κάτι πολύ άσχημο. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει πριν να είναι πλέον αργά. Και αυτό δε μπορεί να το κάνει η κάλπη. Μπορεί να το κάνει μόνο ένα αυθόρμητο λαϊκό μαζικό κίνημα, πέρα και πάνω από πολιτικές ταυτίσεις, ιδεολογίες και κομματικές ταμπέλες.
Μην είσαι βιαστικός. Θα ζήσουμε πολλά στα χρόνια της χολέρας..

Σιγαλας Μακαριος είπε...

@ Φίλε Τίκτο φυσικά και έχω αναφέρει κατα καιρούς τα προβλήματα της αριστεράς, φυσικά και θεωρώ πως περι άλλων τυρβάζει σε πολλά ζητήματα, φυσικά και δεν αξιώνω να δώ ξάφνου μια αριστερά όπως την φαντάζομαι, ενωμένη και έξω απο μικροπολιτικούς σκοπούς αλλά αυτό δεν σημαίνει επαναλαμβάνω οτι μέσα στο χώρο της αριστεράς δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα αντιταχθούν στις βουλές των νεοταξιτών που μας κυβερνούν σε αντίθεση με τα κομματικά τσογλάνια που ανέδειξαν οι κάλπες απο τα δύο κόμματα εξουσίας.
Θεωρώ πως η δυσαρέσκεια του κόσμου κατευθυνθηκε ιδανικά (και μέσω της αποχής) εκεί που ήθελαν.
Υπήρχε μια ξεκάθαρη επιλογή που έδινε αυτό το άθλιο σύστημα και δεν ακολουθήσαμε (ΚΚΕ αντί Πασοκ -ΝΔ) που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε όπως γουστάρουμε (ακόμα και φασιστική) αλλά αυτή η επιλογή ήταν και η τρύπα του συστήματος που δεν εκμεταλλευτήκαμε τοποθετώντας ενδοσυστημικούς συμμαχους.
Η ευθύνη που αναλογεί σε όλους μας είναι διαφορετικής κλίμακας και πάντως δεν βασίζεται στην Παγκαλειο ρηση μαζί τα φάγαμε...

@Φίλε Δράκοντα δεν πιστευω πια σε κινηματα και εξεγέρσεις πάει το τρένο πέρασε...
Ελπίζω μονάχα σε επανάσταση της τσέπης-πείνας γιατί για ιδεολογική επανάσταση έξω απο κόμματα και ταμπέλες δυστυχώς δεν το βλέπω.

Λές "δεν τη σέβομαι τη Δημοκρατία τους" και συνηγορώ και εγώ ποια Δημοκρατία? Ειναι ξεκάθαρο πως συμφωνούμε για όλα τα τρωτά αλλά διαφωνούμε στον τρόπο αντίδρασης στη συγκεκριμένη φάση. Εγώ θεωρώ οτι η αποχή τους εξυπηρέτησε έτσι όπως υπήρξε και εσύ τη θεωρείς μονόδρομο. Αν κρίνεις καθαρά εκ του αποτελέσματος θα δεις πόσο ποιο ευκολα θα διαχειριστούν την αποχή απο ότι θα διαχειρίζονταν περιφερειάρχες του ΚΚΕ. Ξαναγράφω για άλλη μια φορά οτι η αποχή αν συνοδευόταν απο επανασταση και αντιδραση θα ήταν ιδανική, τώρα είναι μάντρωμα.

Μην περιμένεις απο αυτούς να καταλάβουν, εδώ δεν καταλαβαίνει ο κοσμάκης που χάνει καθημέρινα την αξιοπρέπεια του και συνεχίζει σαν πρόβατο να σέρνεται.
Τα χρόνια της χολέρας τα ζούμε εδώ και καιρό, αφότου επιτρέψαμε να αμερικανοποιηθεί η κοινωνία μας προτάσσοντας το φαίνεσθε απο το είναι, την ύλη απο την ηθική και δεν βλέπω γιατρειά...

Δεν παύω να ελπίζω όμως...

thira-mata είπε...

Μεγάλη αλλά ωραία ανάρτηση φίλε wish .
Η μόνη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω , απλά είναι , αυτός ο iptamenos Ollandos , που κρύβεται άραγε ρε παιδιά ?
Τα thira-mata

the passenger είπε...

φίλε είναι καταπληκτική η ανάρτησή σου, όπως και εξαιρετικός και ο διάλογος που έχει ανοίξει από όλους (και αυτούς που συμφωνούν και αυτούς που διαφωνούν).
θέλω εδώ και μέρες να γράψω κάτι, αλλά τελευταία ανοίγω σπίτι τον υπολογιστή ελάχιστα και μόνο αργά το βράδυ.
σε κάθε περίπτωση, και σεβόμενος τις απόψεις όλων, οι συνέπειες της αποχής θα φανούν από εδώ και πέρα. το 20% του λαού αποφάσισε για τη ζωή του 80%.
για όλα τα άλλα (εξαιρετικά τα σημεία που γράφεις για το πως ο λαϊκισμός χρησιμοποιεί ας πούμε τους γιατρούς που φοροδιαφεύγουν μόνο και μόνο επειδή ο μέσος ανεγκέφαλος ψαρώνει με κάτι τέτοια) θέλω να επανέλθω κάποια άλλη στιγμή πιο ήρεμα.
καλημέρα, και γερά με Ζεσουάλδο Φερέιρα (φαντάζεσαι να πετύχει, με αυτό το όνομα που έχει άντε να τον κάνεις σύνθημα, δηλαδή τι θα φωνάζει η 13 Ζεσουάλδο, Ζεσουάλδο; δε βγαίνει με τίποτα).

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μια διόρθωση ήρθα να κάνω WiSh σχετικά με την απάντησή μου.
Αλλο φάρος και άλλο αρχηγός και προφανώς αρχηγός ήθελα να πώ απ την άλλη..
Καλή σου μέρα

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Καλημέρα παιδιά,

@ φίλε Θηράματα τον ιπτάμενο Ολλανδό θα τον βρείς εδώ: http://simplemanposts.blogspot.com/
, νομίζω πάντως οτι τα παιδιά που απείχαν δεν έχουν αλλάξει άποψη στο ελάχιστο.

@passenger, φίλε περιμένω τα ευστοχα σχόλια σου... (για να δουμε με Ζεσουαλδο...)

@Ελιτσα πάω να δω την απάντηση...
Το ζήτημα πάντως είναι οτι απομονώνοντας την ιδεολογική χροια απο την αποχή και εξετάζοντας καθαρά το αποτέλεσμα, δυστυχώς εξυπηρέτησε το σύστημα και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.