Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

Δημοσιογράφοι λιβελογράφοι περι ρατσιστικών απειλών στη Σαντορίνη εξαιτίας ακύρωσης μαθητικής παρέλασης.


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ
tvxs


Tρεις μόλις εβδομάδες μετά την επικίνδυνη έκταση που έλαβε ένας εφηβικός καβγάς κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης, ρατσιστικό αίτημα – συνοδεία απειλών - εκ μέρους κατοίκων του χωριού Καμάρι στο ίδιο νησί οδήγησε σε ακύρωση της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.


Την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μαθητική παρέλαση στο Καμάρι Σαντορίνης έλαβε η διευθύντρια του σχολείου, έπειτα από παρέμβαση κατοίκων που απείλησαν με επεισόδια σε περίπτωση που κρατήσει τη σημαία ο Αλβανός μαθητής που είχε οριστεί σημαιοφόρος.


Η απόφαση να κρατήσει τη σημαία ο αλβανικής καταγωγής μαθητής λήφθηκε έπειτα από κλήρωση λόγω ισοψηφίας 4 παιδιών, 2 Αλβανών και 2 Ελλήνων.



Στο Καμάρι υπάρχει ένας πυρήνας νεοταξιτών, οι οποίοι δηλώνουν και υπογράφουν και τα συνθήματά τους ως «Νέα Τάξη», που δυσφόρησε μπροστά στην απόφαση να είναι σημαιοφόρος ένα παιδί αλβανικής καταγωγής και απείλησαν με επεισόδια σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες η παρέλαση. Λόγω των απειλών, μάλιστα, ορισμένοι γονείς επέλεξαν να μην πάνε τα παιδιά τους στην παρέλαση.


Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε το τοπικό γραφείο εκπαίδευσης για τς απειλές, το οποίο απάντησε ότι θα ειδοποιηθεί η αστυνομία για να παραστεί στην παρέλαση. Όντως, μικρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν σήμερα στο Καμάρι, με δόκιμους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως σημειώνουν κάτοικοι, έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στο νησί.


Από την πλευρά τους, οι νεοταξίτες ζήτησαν και τη συνδρομή των «αγανακτισμένων» με το αλβανικό στοιχείο Εμποριανών λόγω των πρόσφατων γεγονότων εκεί. Οι κάτοικοι του Εμπορίου, ωστόσο, δεν πήγαν σήμερα στο Καμάρι για να συμπαρασταθούν στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους.


Λίγο πριν την έναρξη της παρέλαση, μέλη της ομάδας στάθηκαν στη μέση του δρόμου, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει η παρέλαση αν κρατήσει τη σημαία Αλβανός μαθητής. Φοβούμενη επεισόδια, μετά την κατάθεση του στεφάνου, η διευθύντρια αποφάσισε να μη γίνει η παρέλαση και απέσυρε τα παιδιά στο σχολείο.


Ορισμένοι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν στην εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και η Ειρήνη Κωχ, αδερφή της τραγουδίστριας Μαρίζας Κωχ. Μέχρι εκεί όμως. Εκ μέρους του χωρίου δεν υπήρξε κάποια δυναμική προσπάθεια να μην περάσει το ρατσιστικό αίτημα.


Και το ποιο ήπιο κείμενο αλλά τελείως ανακριβές με τίτλο Ρατσιστικές απειλές στη Σαντορίνη


από την ελευθεροτυπία

( http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/10/2010&id=218153) :


Ο ρατσισμός «πάει παντού». Το διαπίστωσε χθες στην παρέλαση στη Σαντορίνη παρέα Αθηναίων επισκεπτών. Οπως μας είπαν, 30 και πλέον Χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών ήταν και 3-4 γυναίκες, έβριζαν χυδαία, ενώ μια ηλικιωμένη όρμησε να βουτήξει τη σημαία από τα χέρια μαθήτριας της ΣΤ' Δημοτικού αλβανικής καταγωγής.


Ηταν το αποκορύφωμα των αντιδράσεων που ξεκίνησαν λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ανάμεσα σε τέσσερις αριστούχους μαθητές κληρώθηκε η 12χρονη από την Αλβανία.


Κάποιοι από τους γονείς προειδοποίησαν ότι δεν θα δεχτούν σημαιοφόρο τη συγκεκριμένη μαθήτρια και απειλούσαν ότι «θα της πάρουν τη σημαία από το χέρι», «θα σταματήσουν την παρέλαση» «θα πετάξουν αβγά και γιαούρτια».


Οι δάσκαλοι ζήτησαν να γίνει η παρέλαση υπό την προστασία της Αστυνομίας, αλλά έλαβαν εγγυήσεις από τις τοπικές αρχές ότι δεν θα συμβεί τίποτα.


Τελικά χθες μόλις τελείωσε η δοξολογία και οι δάσκαλοι με τους μαθητές βγήκαν από την εκκλησία οι μαυροντυμένοι Ελληναράδες έβριζαν και έφτυναν τους δασκάλους, ενώ η ηλικιωμένη έκανε επίδειξη φρονημάτων(!). Μετά από αυτά και με το πρόσχημα της βροχής παρέλαση δεν έγινε.


Μ. ΠΙΝ.




Πως μπορεί κάποιος δημοσιογράφος να αλλοιώσει γεγονότα και καταστάσεις, να μεταφέρει ανακρίβειες και να καλλιεργήσει εντυπώσεις. Θαυμάστε παραλήρημα οι όψιμοι υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων που λιβελογραφούν όντας κλεισμένοι στην γυάλα τους. Λίγη τσίπα βρε αδέκαστοι δικαστές που προσβάλλεται με αυτά που γράφεται ένα ολόκληρο χωριό. Υπαλληλάκια και πολυθεσίτες της εκάστοτε εξουσίας μέσα από τα κομματικά και τα υπουργικά γραφεία τύπου, είστε τα τρωκτικά της δημοκρατίας και τα παράσιτα της Ελλάδας και των ανθρώπων της...


Να πληροφορήσω αρχικά τους αναγνώστες ότι το χωριό Καμαρι της Σαντορίνης που αναφέρεται παραπάνω στα κείμενα των δημοσιογράφων παραδοσιακά στηρίζε το Κ.Κ.Ε με μεγάλα ποσοστά και μπορεί ο καθένας εάν ζητήσει αποτελέσματα εκλογικών αναμετρήσεων να το διαπιστώσει. Το λέω αυτό γιατί στιγματίζεται ένα ολόκληρο χωριό κατηγορώντας τους κατοίκους του ως ρατσιστές εφόσον συναίνεσαν στο να μην γίνει παρέλαση και έχει σημασία να δούμε πως γίνεται να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και πως αν δεν υπήρχε αιτία οι κατά κανόνα «αριστεροί» κάτοικοι του θα τα καταδίκαζαν…

Πρώτα θα πω την προσωπική μου άποψή που είναι η εξής: δεν έχουν καμία δουλειά τα παιδιά του σχολείου να παρελαύνουν σε στρατιωτικό σχηματισμό αλλά επειδή νομίζω πως υπάρχει μερίδα κόσμου που ίσως να ήθελε να δει τα παιδιά του να παρελαύνει θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο συντηρούν-τιμούν κάποιες μνήμες του έθνους και επειδή ζούμε σε μια «δημοκρατική κοινωνία» (εδώ γελάμε) η συμμετοχή στις παρελάσεις θα έπρεπε να είναι προαιρετική και όχι κατά τύποις προαιρετική όπως είναι.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα γεγονότα που ουδεμία σχέση έχουν με τα γραφόμενα του συντάκτη του άρθρου του tvxs γιατί πρόκειται πραγματικά για ένα κατάπτυστο και άθλιο κείμενο… αλλά και της ελευθεροτυπίας που χαρακτηρίζει ως χρυσαυγίτες ανθρώπους που γνωρίζω προσωπικά και ουδεμία σχέση έχουν με το χώρο και μιλάει για απειλές που δεν υπήρξαν…

Όντας ευρισκόμενος λοιπόν στην πηγή των γεγονότων παραθέτω τα παρακάτω:

Ουδέποτε απειλήθηκε κανείς κάτοικος Αλβανικής καταγωγής στο Καμάρι και ουδέποτε απειλήθηκαν επεισόδια εξ΄ αιτίας του γεγονότος.

Ουδέποτε ζητήθηκε η συνδρομή κατοίκων άλλου χωριού και ποιανού εγκεφάλου δημιούργημα είναι αυτός ο προσδιορισμός "νεοταξίτες"...

Ο πατέρας του παιδιού Αλβανικής καταγωγής προς τιμή του δεν επιθυμούσε να σηκώσει το παιδί του τη σημαία εάν υπήρχαν διαφωνίες από γηγενής κατοίκους καθώς τους δήλωσε ότι καταλαβαίνει για πιο λόγο αντιδρούν.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι αρχικά και λανθασμένα κατηγόρησαν την δασκάλα για μη εφαρμογή της Παράγραφου 11 του άρθρου 13 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161 τ. Α') που λέει ότι επιλέγονται οι μαθητές που έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους, υποστηρίζοντας ότι το κλασματικό μέρος Έλληνα μαθητή ήταν μεγαλύτερο από αυτό του Αλβανού μαθητή. Η δασκάλα όμως σωστά ερμήνευσε το νόμο γιατί μιλάει για άθροισμα συνολικής βαθμολογίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι εναντιώθηκαν λοιπόν στην ουσία στο να σηκώσει Αλβανός ένα σύμβολο που το θεωρούν εκείνοι ιερό και τόνισαν αυτό που θα έπρεπε η Ελληνική πολιτεία να έχει επιλύσει ώστε να αποφεύγονται προβλήματα και εντάσεις, ότι η σημαία δεν είναι έπαθλο και ότι ο σταυρός στη σημαία έχει ιδιαίτερο νόημα (για πλήθος κόσμου έχει ιδιαίτερο νόημα συμφωνούμε ή διαφωνούμε). Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δεν τα έβαλαν με τους Αλβανούς κατοίκους και δη με το παιδάκι που ουδεμία ευθύνη φέρει και είναι το θύμα της υπόθεσης. Μεταφέροντας τα ακριβή λόγια τους: «τη σημαία πρέπει να νιώθει τιμή αυτός που τη σηκώνει και όχι να τιμάει αυτόν που τη σηκώνει»

Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται κατευθείαν ως ρατσισμός η έκφραση της Ελληνικότητας των κατοίκων ενός τόπου που βλέπει σιγά σιγά να αλλοιώνονται οι συνεκτικοί δεσμοί με την έννοια της πατρίδας στα παιδιά του. Όταν σε μια τάξη τα 4/5 των μαθητών είναι αλλοδαποί ο γηγενής πληθυσμός αμφιβάλλει για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται. Τέτοιες ενέργειες αντιδραστικές και αγανάκτησης τις προκαλεί η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής και η απουσία πολιτικής γενικότερα και το συναίσθημα του φόβου που καλλιεργείται στον Έλληνα πολίτη όταν γνωρίζει ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους μετανάστες βρίσκονται παράνομα στον τόπο του, δεν έχουν ελεγχθεί από πουθενά και μπορεί να είναι εγκληματικά στοιχεία. Προκαλώ λοιπόν το συντάκτη του άρθρου να επισκεφθεί το χωριό Καμάρι τους χειμερινούς μήνες για να αισθανθεί περνώντας από κάποιες γειτονιές ότι δεν βρίσκεται σε ένα χωριό της Ελλάδας αλλά της Αλβανίας… Προκαλώ το συντάκτη του άρθρου να φέρει το παιδί του να μάθει γράμματα σε ένα σχολείο που σε αρκετές τάξεις κατά τα 4/5 η μητρική γλώσσα των μαθητών δεν είναι η Ελληνική με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται. Προκαλώ τους συντάκτες των άρθρων να έρθουν να μιλήσουν με αυτούς που αποκαλούν φασίστες και χρυσαυγίτες για να καταλάβουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με το χώρο…

Συνεχίζουμε με τα γεγονότα… Ο παπάς του χωριού λοιπόν κατά την δοξολογία και πριν την κατάθεση στεφάνου είπε ότι εντός του χώρου της εκκλησίας δεν επιτρέπεται η παρουσία αβάπτιστων και μη χριστιανών και ότι αυτό οι δάσκαλοι οφείλουν να το γνωρίζουν. Παραβρέθηκε για λίγο στην κατάθεση στεφάνου και επέστρεψε στην εκκλησία όπου αφου ακυρώθηκε η παρέλαση αρκετοί κάτοικοι του χωριού εντός του χώρου της εκκλησίας έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο δακρυσμένοι. Ας τους κατηγορήσουμε όλους ως φασίστες , απορώ πως διέφυγε το γεγονός στους δημοσιογράφους …

Μεγάλο μέρος των κάτοικων του Καμαρίου είναι όντως ενοχλημένο από συμπεριφορές ατόμων Αλβανικής καταγωγής συγκεκριμένα και όχι με τους μετανάστες γενικά καθώς έχουν γίνει πρωτόγνωρα πράγματα στον τόπο του. Βγήκε μαχαίρι σε ώρα ποδοσφαιρικού αγώνα από Αλβανό, βλέπει διαρκώς νέους Αλβανούς να εγκαθίστανται στο χωριό η πλειονότητα των οποίων δεν έχει άδεια παραμονής, απειλήθηκε πρόσφατα συμπολίτης μας με όπλο από Αλβανό επειδή απαίτησε να κάνουν ησυχία έξω από το ξενοδοχείο του, βιάστηκε κοπέλα, σκότωσαν μετανάστη Πακιστανικής καταγωγής γιατί προσφέρθηκε με χαμηλότερο μεροκάματο και άλλα πολλά γεγονότα.

Ας πάψουμε να κλείνουμε τα μάτια σε υπαρκτά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να βγάζουμε φιρμάνια περί ρατσισμού από τους καναπέδες μας. Ας αναζητήσουμε τις ευθύνες της πολιτείας και τις αιτίες που δυστυχώς ο Έλληνας πολίτης θεωρεί τον εαυτό του απροστάτευτο και αναγκάζεται να διαμαρτυρηθεί ίσως μερικές φορές λίγο ακραία . Ας κατανοήσει η πολιτεία ότι εξαιτίας της αδυναμίας της να διαχειριστεί ορθολογικά τους μετανάστες συνήθως τα εξιλαστήρια θύματα αντιδράσεων είναι οι πραγματικά νόμιμοι μετανάστες που έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν εφόσον αδικούνται και οι Έλληνες πολίτες που νιώθουν ανυπεράσπιστοι στην ίδια τους την πατρίδα. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την διαμαρτυρία τόνιζαν ότι δεν τους φταίει σε τίποτα το παιδάκι αλλά η πολιτεία που δεν έχει φροντίσει να επιλύσει αυτά τα ζητήματα με βάση το λαϊκό αίσθημα.



Συστρατεύομαι με τον Έλληνα και το μετανάστη στις διεκδικήσεις του ενάντια στο ανάλγητο κράτος. Δεν μας φταίει ο Άνθρωπος μετανάστης, οι πολιτικές μας φταίνε και εσείς οι δημοσιογράφοι που ως εξυπηρετητές αυτού του φαύλου συστήματος αντί να εντοπίσετε τη ρίζα του προβλήματος εξαντλήστε σε επικίνδυνες ανακρίβειες που οξύνουν τα πνεύματα…





Related Posts :



9 σχόλια:

tiktos είπε...

Είμαι ενάντια στις παρελάσεις,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Την σημαία την κατάντησαν βραβείο, αφού πάντα την κρατούσε η υψηλότερη βαθμολογία,αλλά κάποτε δεν είχαμε μετανάστες και αυτό δεν ενοχλούσε.
Τι να κάνουμε που τα δικά μας μοσχαναθρεμένα δεν στρώνουν τον ποπό τους στο διάβασμα;
Όσο για τα υπόλοιπα εσύ θα τα γνωρίζεις καλύτερα,μιας και όταν κάποιος διαβάζει εφημερίδα είναι σαν να διαβάζει άρλεκιν.
Καλημέρα

Laplace είπε...

Καλησπερα φιλε

ωραιο θεμα κ γνωριζω πως ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ..μην ρωτησεις πως το ξερω..γραφεις αληθειες.

απο εκει κ περα πριν γραψω να σου πω πως ημουν σημαιοφορος ..

να υπενθυμίσω στους ΑΡΔ οτι οι αλβανοι πολεμησαν στο πλευρο των ιταλων το 1940..απλη ιστορια ειναι αλλα γιαυτους το να ανοιξουν βιβλια ειναι κατι ΤΟΣΟ δυσκολο..αρα σημασιολογικά δεν θα πρεπει να το αντιμετωπιζουν τοσο επιφανειακα κ ωχαδελφιστικα..αλλα τι ζηταω..Για ΑΡΔ μιλαμε..

απο εκει κ περα:
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ καθως αυτο τιμαει τον ιδιο αλλα κ δειχνει πολλα πραγματα για την ελλαδα..ειναι τιμητικο ενας τουρκος/αλβανος ΝΑ ΘΕΛΕΙ να σηκωσει την σημαια μας ειδικα μια τετοια επέτειο που γιορταζουμε την αντισταση μας στους μογγολους προγονους τους.

ΟΜΩΣ εχω ενστασεις σε κατι.. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..κ ξερουμε οτι οι εκπαιδευτικοι μονο ως τετοιοι δεν λειτουργουν(ουτε καν σαν παιδαγωγοι)..ΞΕΡΟΥΜΕ οτι το 19 του αλβανου ειναι ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ κ για να δειξει ο δασκαλακος οτι ειναι 'ανθρωπιστης' κ 'αντιρατσιστης'..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ..κ αυτο το ξερουν ΟΛΟΙ οσοι πηγαν σχολειο απο το 1990 κ μετα..

αν ζουσαμε σε μια χωρα οπως πχ η αγγλια οπου το 18 του ελληνα ειναι ΙΔΙΟ με το 18 του αλβανου,τοτε μετα χαρας να σηκωνε την σημαια ο δευτερος..ΑΛΛΑ συνηθως ο ελληνας του 19 παιρνει τοσο επειδη αξιζει 19.5 κ οι καθηγητες θελουν 'να τον προσγειωσουν' κ οι αλβανοι του 19 αξιζουν ενα 15 κ επειδη θελουν να τους 'επιβραβεύσουν' για την προσπαθεια τους βαζουν πολυ παραπανω..

κ αυτο δεν γινεται μονο στα σχολεια αλλα κ στην τριτοβαθμια εκπαιδευση που ειμαι καθηγητης.

γραφω ξανα:το θεωρω ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΟ ενας αλλοδαπος να θελει να σηκωσει την σημαια της Ελλαδας.αρκει αυτο το βραβειο να το κερδισει με την πραγματικη του αξια..Κ μια χαρα βραβειο ειναι,δηλαδη δεν θα επιβραβευουμε τους πρωτους αλλα τους τελέυταιους?δεν καταλαβα που ειναι το κακο....μακαρι να εδιναν κ αλλα κινητρα στους πρωτους μαθητες..Βεβαια στην ελλαδα ειμαστε,ο καθενας οτι θελει λεει..

Υ.Γ. σου εχω πει,τα 'αριστερος' κ 'δεξιος' δεν ισχυουν στην ελλαδα..εδω νομιζουν οτι 'αριστερος' ειναι οποιος πει την πιο ακραια μαλακια για να κανει εντυπωση,οποιος γεμιζει τον κωλο του με κρεας κ την τσεπη του με κλοπιμαια..Εσυ εισαι κανονικος αριστερος..

Υ.Γ.2 ανετο 1 σημερα..2-0 με γκολ σισε γκοβου

Ανώνυμος είπε...

wishmaster ήμουν σίγουρη πως θα έγραφες για να αποκατασταθεί η αλήθεια μετά απο τα ανακριβή σχόλια των "δημοσιογράφων". Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι πως δεν μας φταίνε οι μετανάστες αλλά η πολιτική που ακολουθείται για αυτούς.
συνέχισε να γράφεις!

Kallistorwntas είπε...

μπραβο Wishmaster..... !!!!!1!

Σιγαλας Μακαριος είπε...

καλημέρες παιδιά...

Τίκτο εγώ ειμαι ενάντια κυρίως σε μαθητικές παρελάσεις και δεν καταλαβαίνω τους σκοπούς που εξυπηρετούν οι παρελάσεις απο μαθητές αλλά παρόλα αυτά σέβομαι την άποψη όσων θεωρούν οτι νιωθουν τιμή να βλέπουν μια παρέλαση. Αν και μεταξύ μας οι ξεκουτηδες τα μπουτάκια των μαθητριών χαζευουν...

la place συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα όσα λές και κυρίως σε αυτά που λές για την παιδεία. Δεν θα είχα πρόβλημα να σηκώσει τη σημαία μου αλλοδαπός αρκει να το νιωθει και να το θέλει και ο ίδιος αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που ορίζεται ως έπαθλο η σημαία. Ας έδιναν και άλλα κίνητρα στους μαθητές... Η σημαία για κάποιους ανθρώπους ειναι σύμβολο και έιτε το βλέπουν στενόμυαλα είτε όχι προσβάλλονται να την σηκώνει ο απογονος αυτών που μας πολέμησαν το 1940. Δεν χρειάζεται να είσαι χρυσαυγιτης ή ρατσιστής για να μην επιθυμείς να σηκώσει την Ελληνική σημαία σε μια παρέλαση της 28ης π.χ ένας Γερμανός υπήκοος. Εαν ρωτούσες εμένα δεν θα είχα πρόβλημα αλλά καταλαβαίνω και αυτούς που έχουν. Δεν πάει να πει πως αυτόματα είναι φασιστες όπως συμπέραναν οι καλοί μας φίλοι οι λιβελογράφοι...
Υ.Γ:βλέπεις μέρες δεν γραφω μην το χρουσουζέψω...άντε να δούμε...

φίλη ανώνυμη και i.p.s να σται καλά παιδιά. Όλοι συμφωνούμε πως το πρόβλημα δεν το έχουμε με τον άνθρωπο αλλά με την πολιτική... Αυτο που με εκνευρισε και θέλησα να απαντήσω ειναι οτι οι επαγγελματίες λασπολόγοι, τα φερέφωνα της εξουσίας έπιασαν κατευθείαν δουλειά. Ανιστόρητα νεοταξικά υβρίδια θιασώτες της παγκοσμιοποίησης που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν έννοιες και αξίες. Για ένα αποκλειστικό θα πούλαγαν και την μάνα τους τα τσουτσέκια...

thira-mata είπε...

Το θέμα της ανακρίβειας , της παραπλάνησης ,της προπαγάνδας και της αλητείας που επικρατεί στα τηλεοπτικά (και όχι μόνο) μέσα ενημέρωσης , είναι γάγγραινα η οποία έχει εξαπλωθεί ραγδαία .Η γάγγραινα κάποια στιγμή οδηγήγεί σε σάπισμα .Σάπισμα μυαλού , σάπισα των απόψεων , σάπισμα της αντικειμενικότητας , σάπισμα των ανθρώπων .
Φυσικά οι πρωτομάστορες αυτής της γάγγραινας εκεί αποσκοπούν , σε μυαλά σαπισμένα , άδεια , άβουλα , για να πετύχουν τους σκοπούς τους .Οι δημοσιογράφοι είναι τα απλά στρατιωτάκια τους .¨Άντε τώρα εσύ , εμείς και οι υπόλοιποι αναγνώστες σου (μας) , να καταφέρουμε να πείσουμε την μάζα , να συμμετάσχει στην προσπάθεια καταπολέμησης αυτής της γάγγραινας , όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών για παράδειγμα , έχουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο το χαζοκούτι ανοιχτό .
Από την άλλη , η αντίδραση που έχει δημιουργηθεί μέσα από το διαδίκτυο , αποσκοπεί (ορισμένες φορές ) στο να καταπολεμήσει την λεγόμενη γάγγραινα και παράλληλα ενοχλεί τους πρωτομάστορες της .Ο αγώνας όμως είναι λίγο άνισος .
¨Όσον αφορά τώρα το θέμα των εθνικών επετείων , το θέμα της σημαίας , το θέμα των προσφύγων (όπου ξεκίνησε και το όλο θέμα ) , έχουμε να κάνουμε με μια άλλη μορφή γάγγραινας . Μια γάγγραινα φτιαγμένη και ραμμένη από την ίδια μας την κοινωνία . Μια γάγγραινα αναπαραγόμενων εθνικιστικών θεωριών .Είχαμε τονίσει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας , πως κάθε λέξη με τελευταίο συνθετικό το –ισμός ,δηλώνει - ένα συγκεκριμένο σύστημα ιδεών . π.χ. φασισμός , εθνικισμός , κουμμουνισμός - δηλώνει μια πρακτική ή μια πολιτική βασισμένη στις αρχές κάποιου , π.χ. Παπανδρεισμός , Καραμαλισμός .Γενικότερα οι παραπάνω ερμηνείες, δημιουργούν ρεύματα , γενούν οπαδούς , δημιουργούν αντιπαλότητες και φανατισμό .Καλό θα ήταν λοιπόν σήμερα για ποιο ορθά αποτελέσματα , να αποβάλουμε τις διάφορες ταμπέλες με κατάληξη σε –ισμος .
Σε συμπλήρωμα της ανάρτησης σου , θα ήθελα να σου θυμίσω φίλε wish , πως στις εθνικές εκλογές , στο Καμάρι , υπήρχε μια μεγάλη μερίδα νέων και όχι μόνο , οι οποίοι προκειμένου να αντιδράσουν στην όποια μορφή γάγγραινας , ψήφησαν Χρυσή αυγή .Εξ αυτού λοιπόν και τα ανακριβή δημοσιεύματα που έγιναν στα διάφορα μέσα .Δώσαμε εν ολίγοις τροφή, και τα τρωκτικά άρπαξαν την ευκαιρία .Πουλάνε τέτοια θέματα φίλε μου , σε περιόδους που διανύουμε .
Καταλήγοντας , θα ήθελα να τονίσω , πως Θέματα όπως το δικό σου , όπως του Laplace σχετικά με την Παπανδρεική ρεμούλα , όπως του τελευταίου ,δικού μας , σχετικά με την μούφα , παιχνίδι ανακύκλωσης και νοημοσύνης που γίνεται στο νησί μας , αλλά και πολλών άλλων blogs (τοπικών και μη ), είναι αναγκαία να φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά , όσων περισσότερων νοήμων (και όχι μόνο ) ανθρώπων γίνεται .
Από το να αρκούμαστε λοιπόν στους ορισμένους αναγνώστες των blogs που ο καθένας μας έχει , ας προσπαθήσουμε να περάσουμε τα μηνύματα μας , σε όσους περισσότερους μπορούμε .Οι 10.0000 αναγνώστες να γίνουν 20.000 και να διπλασιάζονται καθημερινά .
Ίσως έτσι σταματήσουμε κάπως την εξάπλωση της γάγγραινας . Γιατί , για να την καταπολεμήσουμε πλήρως , έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας .
Ελπίζω να μην σας κούρασα .
Ο ανορθόγραφος είμαι από τα thira-mata!!!!
Υ/Γ .Και μην ξεχνάτε .Μακριά από τις οποιεσδήποτε σημαίες .¨Ότι χρώμα και σύμβολο να έχουν .¨Έχουν κοντάρια – καλάμια και είναι επικίνδυνες……………..
Καλή συνέχεια .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

τα σεβη μου ανορθόγραφε, συμφωνώ και επαυξάνω σε ΟΛΑ όσα είπες...
Δράττομαι της ευκαιρίας απο το Υ.Γ σου και Θα ήθελα πραγματικά το σχόλιο σου στην προηγούμενη ανάρτηση περι συμμετοχής ή όχι στις επερχόμενες εκλογές γιατί έχει γεννηθεί ένας διάλογος στα σχόλια αυτου αλλά και άλλων μπλοκς που έχει "διαιρέσει" πραγματικά υγιείς φωνές σε ψηφίζοντες και αυτούς που υποστηρίζουν την αποχή...
πολλές καλημέρες...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τη φωτογραφία και το κείμενο τα έστειλαν κι αυτά δημοσιογράφοι;

http://xryshaygh.wordpress.com/2010/10/30/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7/

Σιγαλας Μακαριος είπε...

"ανώνυμε" επειδή εισαι απο τη Σαντορίνη και επειδή μπορείς να διακρίνεις πρόσωπα στη φωτογραφία αν αυτοί ανηκουν στην χρυσή αυγή εγώ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ και τοσο καιρό λέω μπαρουφες και κοροιδευω το κόσμο...
Επίσης αν δεν ήσουν εμπαθής θα καθόσουν να σκεφτείς οτι πάντα υπάρχει κάποιος που θα καπηλευτεί τετοιες καταστάσεις.
Τελος επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται και τα url φαίνονται να εισαι πιο προσεκτικός γενικότερα...