Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

Ο δεκάλογος του Γύφτου...


Σας παραθέτω λοιπόν τον δεκάλογο του «Γύφτου» όπως καταγράφετε στην συνείδηση μου τον τελευταίο καιρό… 


Γνωρίζετε ότι:

1. Σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε ιδιοκτήτες της πατρίδας μας αλλά  κάτοικοι  μιας χώρας που σύντομα θα ανήκει αποκλειστικά στους τραπεζίτες ? Γι αυτούς υπογράφτηκε το μνημόνιο, γι αυτούς ψηφίστηκε αυτό το ασφαλιστικό.

2.  Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα  και να κρίνει αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ακόμα και εάν είναι? 

3. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τα δάνεια, μπορούν έρθουν και να απαιτήσουν να κατάσχουν ότι έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο? Τη Βουλή, την Ακρόπολη, τα λιμάνια, τα νησιά ή ότι άλλο θέλουν?

4. Αμέσως μόλις ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι Δ.Ν.Τ-μπασόκοι  το περίφημο πλέον Τ3 έγινε Τ10, μεταβλήθηκε δηλαδή η δικλίδα που  στηρίζεται όλο το πιστωτικό σύστημα της χώρας? Με λίγα λόγια  άλλαξαν οι 3 μέρες προθεσμίας για να κλείσουν τις θέσεις τους οι επενδυτές επί των κρατικών ομολόγων επιτρέποντας το  άνοιγμα στην υποτιμητική κερδοσκοπία (Σορτάρισμα)

5.  Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες μετά την ανάληψη της εξουσίας, στις 11 Δεκεμβρίου 2009 διακήρυσσε:
α) «Το να κόψεις σήμερα τον μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε από αυτή την ιδεοληψία»
β) «Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στον συνταξιούχο και στον μισθωτό»
γ) «Την κρίση δεν μπορεί να την πληρώσει ούτε η φτωχολογιά ούτε τα μεσαία εισοδήματα, που στο κάτω κάτω έχουν από ελάχιστη μέχρι καμία ευθύνη… Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι ο μισθωτός, είναι η τεράστια σπατάλη που έχει πολλές αιτίες»
 δ) «Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα στη χώρα μας;… Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία πέντε – έξι χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%;… Το πρόβλημα ήταν αλλού» (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=19500949)

6) Οι τράπεζες ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα, με χαρτιά δηλαδή τυπωμένα (δάνεια) που στη βάση τους δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία μπορούν να σου πάρουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί ενώ αντίθετα αυτή η πρακτική έχει κριθεί νομικά μη αποδεκτή σε δικαστήριο των Η.Π.Α?.

7.  Τα 20ευρώ που θέλουμε για να παμε πχ από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική μας Οδό  δεν θα έπρεπε κανονικά να τα δίνουμε καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει από τα χρήματα της φορολογηση μας και όχι να ξεπουλάει δημοσια αγαθα στον κάθε Εθνικό εργολάβο.

8.  Όσα έγιναν τον προπερασμένο Δεκέμβριο στην Ελλάδα καλύπτονται μέχρι σήμερα από ένα πέπλο μυστηρίου?  Πολύς κόσμος στην Αθήνα εκείνες τις μέρες λάμβανε μηνύματα στο κινητό του για να πάει την τάδε ώρα στο τάδε μέρος και να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στην εξουσία. Ποιος τα έστελνε αυτά τα μηνύματα; Άλλωστε το Κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο, με όλων των ειδών τα μέσα!

9. Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι ένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης με ένα σαφές νομικό πλαίσιο.? Γίνεται αδυσώπητη προσπάθεια εξαγωγής αυτού του νέου καπιταλιστικού προϊόντος που από πίσω του κρύβονται οι οίκοι  που κλήθηκαν να σώσουν την Ελλάδα και η Νέα Παγκόσμια Τάξη. 

10. Ο δρ. Γιόζεφ Γκέμπελς, ο άνθρωπος που τα ψέματά του πίστεψε ένας ολόκληρος λαός εκατομμυρίων, έπαιζε στα δάχτυλα τη μαγική τέχνη της δημιουργίας και του χειρισμού των «νοητικών οντοτήτων», το έλεγε ξεκάθαρα: «Η πιο ευφυής τεχνική προπαγάνδας …δεν θα έχει επιτυχία εκτός κι αν υπακούει συνέχεια σε μια βασική αρχή: Πρέπει να περιορίζεται σε λίγες, στοιχειώδεις ιδέες «και να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά». Αναζητήστε τις ομοιότητες…





Related Posts :



7 σχόλια:

OXΙά είπε...

Και κοίτα να δεις που στις εκλογές θα έχουμε πάλι ουρές για τις κάλπες. Φοβερός λαός ο ελληνικός.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

ουρές... το έχω δει και εγώ το όνειρο... αν ειμαστε τόσο ζωα σαν λαός και η επικοινωνιακή προπαγάνδα τους μας συνθλιψει για άλλη μια φορά, δεν θα δηλώνω Ελληνας στο εξής αλλά... Αργεντίνος...
καλημέρες...

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε..
τα γνωριζα ολα αυτα..
ωραια αναρτηση,μακαρι να την διαβασουν οι ασχετοι πασοκοι ψηφοφοροι μηπως κ ξεστραβωθουν...
οσο γιατην κανελλη: ατελείωτος σεβασμος..
καλο ΣΚ φιλε

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Γύφτοι;Ούτε καν.
Εκείνοι ξέρουν να ζουν ελεύθεροι αγαπητέ.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

@ έτσι φιλε la place όπως τα λές...
@ πέραν του οτι ήταν καθαρά συμβολική η έκφραση δεν εννοώ τους Τσιγγάνους ερωτευμένη μου σχιζοφρενής αλλά τους γύφτους όπως οι πολιτικοί μας με την κακή έννοια... Οι Τσιγγανοι δεν είναι γύφτοι... είναι ελευθεροι...
να σαι καλά...

Ανώνυμος είπε...

ΘΗΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
http://santorinipatriots.wordpress.com

Laplace είπε...

ναι αδελφε,το καταλαβα...
ετσι οπως τα γραφεις ειναι
καλησπερες
καλη εβδομαδα