Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

Υπερθέρμανση του πλανήτη ή του εγκεφάλου μας?

γράφει ο wishmaster…

Τα Μ.Μ.Ε  μας έχουν βομβαρδίσει με την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις  άσχημες επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στη γή που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σύντομα στην αύξηση του μέσου όρου θερμοκρασίας της,  με καταστροφικές συνέπειες.
Η wikipedia μας πληροφορεί: Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος και ειδικότερα σε μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα. Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες, καθώς και σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας.
Οι μηχανισμοί ελέγχου της κοινής γνώμης παρουσιάζουν λοιπόν τον άνθρωπο σα το μοναδικό υπεύθυνο της αλλαγής του κλίματος του πλανήτη. Ισχύει? Πόσο εγωιστικό μου ακούγεται να θεωρούμε ότι είμαστε το κέντρο που τα κινεί όλα και καθορίζει τα πάντα…  Είμαστε λοιπόν υπεύθυνοι για την υπερθέρμανση της γής…
Πολύ ωραία…


Τότε γιατί το CERN λέει πως κινούμαστε προς ΨΥΞΗ του πλανήτη και όχι Θέρμανση? Γιατί πλήθος επιστημόνων υποστηρίζουν ότι  οι κλιματικές αλλαγές της Γης οφείλονται κατά κύριο λόγο  στην δραστηριότητα του ήλιου?  Σύμφωνα με μελέτες ο ήλιος και το ηλιακό μαγνητικό πεδίο αυτή τη στιγμή είναι εξασθενημένο. Αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερα χιόνια,  xαλάζι,  νεροποντές και λιγότερες ήπιες βροχές, μεγαλύτερη ξηρασία. Τέτοια φαινόμενα δε συναντούμε σήμερα? Αδύναμος ήλιος σημαίνει αύξηση των εισερχόμενων κοσμικών ακτίνων επομένως και αύξηση των νεφών και αντανάκλαση  της ηλιακής ακτινοβολίας που επιφέρει την ψύξη της γης. Πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης από επιστήμονες  ότι η τρύπα τού όζοντος  αυξομειώνεται ανάλογα με τη δραστηριότητα του ήλιου.Ο Dr John Butler,αστρονόμος, μας πληροφορεί: «Υποπτεύομαι πως το lobby για το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει υποτιμήσει τον ρόλο των μεταβολών του Ηλιου στις κλιματικές αλλαγές. Πάντως δεν είμαι υπερ της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, για οποιοδήποτε λόγο»
 
 Μπορείτε να επισκεφτείτε τa παρακάτω site για ενδελεχή ενημέρωση:
Τι συμβαίνει τελικά? Κάποια μερίδα επιστημόνων κάνει λάθος ή κάποιοι λένε σκόπιμα ψέματα . Ποιος ο ρόλος των  περιβαλλοντικών  οργανώσεων ?  γίνονται υποχείρια στα χέρια των ισχυρών που με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή τι προωθούν και σε τι αποσκοπούν? τελικά ποιόν προστατεύουν οι οργανώσεις αυτές… ? εν αγνοία τους? Ποιοι και γιατί δημιουργούν ψευτοεπιστημονικές θεωρίες? Είναι αποφάσεις από κάποια κέντρα  που καμία σχέση δεν έχουν με την επιστημονική πραγματικότητα? Είναι προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ? Βιώνουμε μια μεγάλη απάτη και γιατί?
 
Ναι φίλοι μου. Είναι ο ευκολότερος δρόμος για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων, την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης,  μέσω της απειλής καταστροφής  του οικοσυστήματος μας, που γεννά την ανάγκη δημιουργίας ενός οργάνου να επιληφθεί του θέματος και τελείως ανώδυνα θα καταρευσσουν οι όποιες αντιστάσεις υπο τον φόβο της καταστροφής. Το σκοπό μας τον πετυχαινουμε είτε με την πειθώ , είτε με την βια. Ο συνδιασμός των δύο φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα… Δείτε τι γίνεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εκφράζουν φόβους τελείως υποκριτικά για απειλή του οικοσυστήματος πέρα από την καραμέλα της τρομοκρατίας και προσπαθούν να επέμβουν ενώ οι ίδιες αυτές χώρες έχουν κάνει άπειρες πυρηνικές δοκιμές και λειτουργούν τόσα πυρηνικά εργοστάσια.
Όχι δε λέω να μη σεβαστούμε και να προστατέψουμε τον πλανήτη. Αλίμονο. Να καλλιεργήσουμε την οικολογική συνείδηση, να προωθήσουμε την ανακύκλωση, τις ήπιες μορφές ενέργειας, να αντιταχθούμε στην υπερεκμετάλλευση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος , να αγωνιστούμε και να προστατέψουμε χλωρίδα και πανίδα και το οικοσύστημα,  να ταχθούμε στις υπηρεσίες της φύσης με κάθε μέσο, να υποστηρίξουμε τους οργανισμούς και τους φορείς που το προστατεύουν .  Μη γινόμαστε όμως άθελα μας, είτε ηθελημένα και απευθύνομαι κυρίως σε περιβαλλοντικές οργανώσεις,  οι  υπερασπιστές όλων αυτών που με πρόσχημα τη καταστροφή της φύσης επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.  Μήπως τελικά έχει υπερθερμανθεί ο εγκέφαλος μας απο το ψέμα που μας ταίζουν και όχι η γη?
Σε συνέχεια της ανάρτησης μου  σας προσκαλώ να δείτε το παρακάτω βιντεάκι προπαγάνδας που προβλήθηκε στην σύνοδο της Κοπεγχάγης .
Είναι φανερό επίσης από τα λόγια του «φίλου» μας παρακάτω ποιος είναι ο πραγματικός στόχος. Να εγκαταστήσουν τις δομές της παγκόσμιας κυβέρνησης με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή.
Η «πράσινη ανάπτυξη» είναι μια πολύ καλά στημένη βιομηχανία και εάν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων οικονομικών κέντρων δεν πρόκειται να εφαρμοστεί φίλοι μου. Θυμάται κανείς σας τους όρους : μείωση εκπομπών ρύπων, υδροηλεκτρική – αιολική ενέργεια, ενεργειακά πάνελ, αποθείωση πετρελαίου, αντιρρυπαντικές επενδύσεις, αφαλάτωση, ταμιευτήρες απορροής βρόχινου νερού, αστυφιλία και αποκέντρωση, που εδώ και τόσα χρόνια πλασάρονται ως σανίδες σωτηρίας αλλά ποτέ δεν γίνεται τίποτα? Ε και τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, αφού η περιβαλλοντική μέριμνα αποτελεί από τη μία το πρόσχημα για κάτι άλλο (παγκόσμια κυβέρνηση) και από την άλλη μόνο όταν τα νέα προϊόντα (μηχανές κλπ) είναι έτοιμα να πλασαριστούν και να έχει ήδη βέβαια μοιραστεί η πίτα στους ισχυρούς θα ξεκινήσει η δήθεν πράσινη ανάπτυξη…
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και αλί σε εμάς τους παρατηρητές των εξελίξεων…
Samso: πράσινη ανάπτυξη και πράσσειν άλογα

Πολύς λόγος γίνεται  για την πράσινη ανάπτυξη. Κολοκύθια τούμπανα θα έλεγα εγώ και κιβδηλες υποσχέσεις κυρίως για νέες θέσεις εργασίας…
Τόσα χρόνια και ενώ ήταν στην εξουσία τα μεγάλα κόμματα ουσιαστικά ποτέ δεν είχαν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον προστασίας του περιβάλλοντος και ποτέ δεν είχαν επενδύσει πραγματικά στις εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας που θα μπορούσαν να αποδώσουν στην χώρα τεράστια κέρδη και ένα νέο είδος βαριάς βιομηχανίας βασιζόμενο στις άφθονες πηγές «φυσικής» ενέργειας που διαθέτουμε. Ξεχάσατε πρόσφατα τον Γιωργάκη και τις εξαγγελίες του προτού μας οδηγήσει στο ΔΝΤ?
Είμαστε ευλογημένος τόπος όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παραμένουν ανεκμετάλλευτες έως ότου θα φθάσουν οι ξένες πολυεθνικές να τις εκμεταλλευτούν. Το έχουμε δεί το έργο εδώ και καιρό…
Το κλίμα και το περιβάλλον αλλάζει και σύντομα θα απαιτηθούν νέα μοντέλα και νέες τεχνολογίες ανάπτυξης που θα βασίζονται στη προστασία και την εναλλακτική και αειφόρο εκμετάλλευση του περιβάλλοντος.
Πράσινη είναι εκείνη η ανάπτυξη που αποδίδει τη μέγιστη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη σεβόμενη τους περιορισμούς που τίθενται από το φυσικό μας περιβάλλον. Έχει πυλώνες την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον και βασική αρχή είναι η κατανάλωση να μη ξεπερνά την ικανότητα του οικοσυστήματος να αυτο-αναπαράγεται.
Ο συντονισμός και ο σχεδιασμός αυτής της ανάπτυξης είναι εφικτός να τον κόσμο, στην Ελληνική πραγματικότητα όμως το βλέπουμε κομματάκι δύσκολο. Ανοίγοντας την συζήτηση της αναδιάρθρωσης και της αποδέσμευσης της πολιτικής από βρώμικα συμφέροντα θα μακρυγορήσουμε αρκετά, οπότε ας αρκεστούμε να αναφέρουμε την ανικανότητα των άθλιων κυβερνήσεων του δικομματισμού να διαχειριστούν ένα τόσο μεγαλόπνοο σχέδιο.
Δέσμιοι του μεγάλου κεφαλαίου δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεπουλήσουν για άλλη μια φορά τον εθνικό μας πλούτο. Δυστυχώς ο κόσμος σέρνεται πίσω από το άρμα του ρουσφετιού και τους εναλλάσσει στην εξουσία, δυστυχώς ο κόσμος χειραγωγείται για μία θέση κάτω από τον ήλιο που του τάζουν οι πατριδοκάπηλοι πάντα πριν τις εκλογές.
Ψαξαμε  και βρήκαμε στον ιστό πως μπορεί σε τοπικό επίπεδο να εφαρμοστεί η πράσινη ανάπτυξη. Δείτε λοιπόν τι γίνεται στη Δανία για να καταλάβετε τι είναι αυτή η πράσινη ανάπτυξη και τα κέρδη που μπορεί να αποφέρει σε τοπικές κοινωνίες. Βέβαια επειδή στην Ελλάδα οι κανόνες και οι νόμοι προκαλούν αγκυλώσεις και εξυπηρετούν μόνο τους ισχυρούς θα ήταν ουτοπικό να μιλήσουμε για τέτοια εφαρμογή εκτός και αν αλλάξουν πολλά και κυρίως η πολιτική της οικογενειοκρατείας. Πάνω από όλα όμως πρέπει να αλλάξουμε εμείς και λειτουργήσουμε συμμετοχικά, ως ενεργοί πολίτες και όχι ως άβουλα ανδρίκελα των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Διαβάστε λοιπόν:
Samso: Ένα νησί βασισμένο 100% στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πηγή:http://mavromatidisdimitris.blogspot.com/2009/04/samso.html)
Το Samso, ένα απομονωμένο σχετικά νησί με 4.300 κατοίκους, κατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να γίνει ενεργειακά αυτόνομο, βασιζόμενο 100% σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η στρατηγική της δημοτικής αρχής ξεκίνησε από το να κάνει τους κατοίκους του νησιού συμμέτοχους σ’ αυτήν την προοπτική. Για το λόγο αυτό έγιναν συστηματικές προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού για τα πλεονεκτήματα της πράσινης ενέργειας.
Στη συνέχεια δρομολογήθηκε ένα πολύ φιλόδοξο για το μέγεθος του νησιού επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 8 εκατομμύρια προέρχεται από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το Δήμο που συνομολόγησε σχετικό δάνειο, τους συνεταιρισμούς, τις τοπικές επιχειρήσεις και απλούς πολίτες που μπορούσαν να κατέχουν ακόμη και μικρό αριθμό μετοχών στο επενδυτικό σχήμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αναλογία της επένδυσης για κάθε κάτοικο ήταν περίπου 12.000 ευρώ στα 10 χρόνια. Υπολογισμοί που έχουν γίνει δείχνουν ότι το εισόδημα των κατοίκων αυξήθηκε 3000 ευρώ το χρόνο, εάν συνυπολογιστούν, η εξοικονόμηση ρεύματος, θέρμανσης και μεταφορικού κόστους. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, ένα νησί με σχετικά υψηλό δείκτη γήρανσης, πληθυσμιακή αφαίμαξη και δυσοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές, φαίνεται ότι αλλάζει πορεία. Η στρατηγική αυτή στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι εάν παλαιότερα ο πλούτος στηρίζονταν στο χρυσό, ή στο πετρέλαιο πιο πρόσφατα, σήμερα ο πλούτος ταυτίζεται με την κιλοβατώρα.
Στο πλαίσιο των επενδυτικών πρωτοβουλιών εγκαταστάθηκαν 11 ανεμογεννήτριες στην στεριά και 10 στη θάλασσα, οι οποίες δημιούργησαν ένα μεγάλο αιολικό πάρκο. Με τις υποδομές αυτές καλύπτεται το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα πωλούνται σημαντικές ποσότητες ρεύματος στην ενδοχώρα της Δανίας. Σε πολλά από τα μικρά χωριά του νησιού λειτουργούν συστήματα τηλεθέρμανσης με τη μορφή συνεταιρισμού που έχουν ως υλικό καύσης το άχυρο. Σε άλλες περιοχές καλλιεργείται ελαιοκράμβη με την οποία παράγονται καύσιμα και λιπαντικά για τα γεωργικά μηχανήματα. Τα υπολείμματα χρησιμοποιούνται ως τροφή για τις κτηνοτροφικές μονάδες ενώ το άχυρο αξιοποιείται στις μονάδες τηλεθέρμανσης. Ταυτόχρονα στο επίπεδο των κατοίκων υπήρξε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την αντικατάσταση των κουφωμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θέρμανσης. Οι βιολογικοί καθαρισμοί των οικισμών του νησιού στηρίζονται επίσης σε ρεύμα που παράγεται από αιολική ενέργεια με αποτέλεσμα οι δημότες να πληρώνουν μειωμένα τέλη. Επιπλέον αξιοποιούνται στο έπακρο τα ηλιακά συστήματα παραγωγής ενέργειας, καθώς και η γεωθερμία.
Με τα έσοδα των παραπάνω επενδύσεων η Κοινότητα ίδρυσε την Ενεργειακή Ακαδημία του νησιού με στόχο την ενημέρωση, την κατάρτιση και την έρευνα επάνω σε ενεργειακά ζητήματα. Κάθε χρόνο η Ακαδημία δέχεται χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από όλο τον κόσμο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα επιτεύγματα της όλης προσπάθειας. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ το κτίριο στηρίζεται ενεργειακά στην ηλιακή ενέργεια και είναι σχεδιασμένο με τις αρχές της αειφορίας. Στον περιβάλλοντα χώρο παράγεται υδρογόνο το οποίο λειτουργεί ως καύσιμο ενός πιλοτικού οχήματος.
Κλείνοντας, το συμπέρασμα που αποκομίστηκε ήταν ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του νησιού ήταν η δραστηριοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων του νησιού στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου τους.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια: